Šport > Košarka
66 ogledov

Blazers ugnali prvake

lebron james miami heat EPA
Ekipa Sacramento Kings je v severnoameriški košarkarski ligi NBA doma po podaljšku izgubila z moštvom Dallas Mavericks s 112:117, igralci Portland Trail Blazers so doma premagali branilce naslova, Miami Heat, s 92:90, košarkarji Indiane Pacers pa so na svojem parketu odpravili New York Knicks z 81:76.

O.J. Mayo je za Dallas v 41 minutah zbral 24 točk, 10 skokov in pet podaj, 23 točk je dodal veteran Vince Carter, ki je vstopil s klopi, 19 točk in 10 skokov pa za drugi dvojni dvojček gostov Shawn Marion. DeMarcus Cousins, z 29 točkami in devetimi skoki prvi mož domačih, je bil izključen v podaljšku zaradi udarca Carterja v obraz. Isaiah Thomas (19 točk) je na svoji drugi tekmi po poškodbi domačim v zaključku rednega dela zagotovil podaljšek, Tyreke Evans je za Sacramento dodal 20 točk in sedem skokov, Dirk Nowitzki pa 17 točk in devet skokov.

V derbiju vzhodnega dela je Indiana, vodilna ekipa centralne skupine, dosegla edino zmago domačih v večeru po slavju nad New Yorkom, vodilnim moštvom atlantske skupine. "Naša igra se izboljšuje, zlasti v obrambi. V napadu še ne dajemo veliko košev in se še trudimo, da bi izboljšali tudi ta del igre," je dejal Paul George, ki je zbral 24 točk, 11 skokov, šest ukradenih žog in pet podaj za Indiano, v kateri je poleg njega dvomestno število točk dosegel le še Ian Mahinmi, ki je v igro vstopil iz klopi in prispel do 13 točk. Indiana je na prejšnji tekmi Miamiju na poti do zmage "dovolila" le 77 točk. New York, v odsotnosti kaznovanega prvega strelca lige Carmela Anthonyja je bil prvi mož gostov v napadu J.R. Smith (25), je dosegel 26 točk manj od povprečja.

Wesley Matthews je slabe pol minute pred koncem dvoboja Portland popeljal v vodstvo, ki ga gostitelji v dvoboju s prvaki lige niso več izpustili iz rok. Miami, vodilni v vzhodnem delu lige, je sicer med tekmo vodil že s 13 točkami prednosti, tudi z 52:39 ob polčasu, vendar so košarkarji Portlanda v zaključku prišli do četrte zaporedne zmage in devete v nizu v Rose Gardnu. V obrambi so se osredotočili na LeBrona Jamesa, ki je tokrat ob desetih skokih in devetih podajah vpisal "le" 15 točk in s tem končal izjemen niz 54 tekem, na katerih je zapored dosegel po več kot 20 točk. Nicolas Batum je bil prvi strelec zmagovalcev (28), LaMarcus Aldridge je dodal 20 točk in 15 skokov, Matthews 18 točk, Chris Bosh pa je bil na drugi strani z 29 točkami prvi strelec tekme.

Liga NBA, izidi:

Portland Trail Blazers : Miami Heat 92:90
Indiana Pacers : New York Knicks 81:76
Sacramento Kings : Dallas Mavericks 112:117 (podaljšek)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.