Šport > Košarka
22 ogledov

Blažič: Cilji morda še višji

union olimpija blažič Saša Despot
V prihajajoči sezoni bo dres Uniona Olimpije nosil tudi obetavni Jaka Blažič. Branilec, ki je za las ostal brez nastopa na evropskem prvenstvu v Litvi, želi vsaj ponoviti evroligaški dosežek zmajev iz minule sezone, cilj pa je tudi osvojitev državnega prvenstva.
Kakšen mesec ste že z ekipo. Kako se počutite v novem klubu?
Vzdušje je super, ekipa pa dobiva neko končno podobo. Kemija se ustvarja, igralci pa se dobro razumemo. Tudi na parketu smo iz tekme v tekmo boljši, v torek pa nas čaka že prvi resni dvoboj s Krko v superpokalu. Menim, da smo se dobro pripravili na sezono. Sicer je nekatere stvari v naši igri treba še popraviti, a je to to. V začetek sezone bomo odšli pripravljeni.

Kako pomembna je tekma za superpokal?
Zelo. Na tem dvoboju lahko osvojimo prvo lovoriko v tej sezoni. To bi bilo zelo pomembno za našo samozavest. Nekako želimo tudi vrniti Krki za poraz v finalu državnega prvenstva, predvsem pa bo to dobra priprava na začetek sezone, ki se za nas začne prihodnjo soboto s tekmo v ligi ABA. Sam komaj čakam, da bomo začeli igrati prave tekme.

Kakšni so cilji v tej sezoni? Verjetno bo težko ponoviti vsaj dosežke v Evroligi ...
V Evroligi so bili v pretekli sezoni res lepi rezultati. Uvrstitev med 16 najboljših je lep dosežek, a cilji so tudi tokrat enaki, če ne celo višji. Tudi javnost pričakuje dobre rezultate. Jaz lahko le obljubim, da bomo igralci dali vse od sebe za ponovitev dosežkov prejšnje ekipe, ali pa celo izboljšanje teh. Seveda pa si želimo na koncu sezone osvojiti tudi državno prvenstvo.
V klubu se še vedno išče dvojka. Kako gledate vi na to, saj igrate na tem položaju?
S tem se sploh ne obremenjujem. Na vsakem treningu se trudim po najboljših močeh, če pa dobim priložnost na tekmi, jo tudi poskušam izkoristiti. Zame bo to prva sezona v Evroligi, tudi v ABA ligi – predvsem si moram nabrati izkušnje, trdo delati na treningih, da odnesem nekaj iz te sezone.

Omenili ste pomanjkanje izkušenj. Imate kaj treme pred novo sezono?
Le pozitivno. Sem v velikem pričakovanju, želim si, da bi se vse skupaj le začelo. Da zaigram tudi pred neverjetno publiko v Stožicah. Res komaj čakam. Sicer sem že lani igral tu s Slovanom, a na tisti tekmi ni bilo veliko gledalcev.

Kakšen je prestop iz Geoplina Slovana v Olimpijo? Kako ga občutite?
Pri Olimpiji je za vse poskrbljeno, lahko razmišljaš le o košarki. Nekako podobno je kot v reprezentanci, ko si osredotočen le na treninge in igro. Za vse je poskrbljeno. Pri Slovanu pa si moral za veliko zadev zunaj košarke poskrbeti sam, a vseeno je bilo zame super tudi na Kodeljevem.

Dolgo ste bili tudi del reprezentance v pripravah na EP. Kako bi ocenili njen nastop v Litvi?
Pravzaprav si zaradi treningov nisem mogel ogledati veliko tekem. Gledal sem prvi polčas proti Španiji, dvoboj z Makedonijo ... Ne vem, kaj bi rekel. Javnost je pričakovala uvrstitev med šesterico najboljših in uvrstitev v dodatne kvalifikacije za olimpijske igre. To Sloveniji žal ni uspelo, zdaj je treba gledati naprej. Kolikor vem, naj bi Božidar Maljković ostal selektor. Vsi se bomo potegovali za mesto v reprezentanci, glavni cilj pa je vsekakor evropsko prvenstvo 2013, ki bo pri nas. Pri Olimpiji si želim napredovati in če bom dovolj dober za reprezentanco,se bom z velikim veseljem tudi odzval morebitnemu povabilu.

Kako je bilo trenirati z nekaterimi, ki ste jih še pred nekaj leti spremljali le preko televizije?
Vsekakor sem jih gledal, tudi za avtograme sem jih večkrat zaprosil. Zame je bila to res super izkušnja, veliko so mi pomagali z nasveti, slišal sem mnogo anekdot, tako da je bilo tudi zabavno. Na treningih spoznavaš, kako trenirajo vrhunski igralci, poskušaš jih posnemati. Mnogim so vzorniki, tudi meni.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.