Šport > Košarka
37 ogledov

Blažič izbran v drugo peterko EuroCupa

Jaka Blažič twitter Cedevita Olimpija
Slovenski reprezentant je bil eden izmed najboljših košarkarjev pretekle sezone evropskega pokala.

Kapetan Cedevite Olimpije Jaka Blažič je bil prvič v svoji karieri izbran v drugo najboljšo peterko evropskega košarkarskega pokala. S povprečjem 19,1 točke na tekmo je bil najboljši strelec tekmovanja, hkrati pa je bil na vrhu lestvice vseh igralcev tudi po statističnem indeksu (19,5).

Tridesetletni Blejec je preživel malo več kot 31 minut na tekmo na parketu, na kar osmih tekmah pa je njegov indeks dosegel vrednost vsaj 23, kar je največ med vsemi igralci v evropskem pokalu v sezoni 2020/21. Bil je tudi edini, ki je na petih tekmah v sezoni dosegel vsaj 25 točk.

Košarkarji Cedevite Olimpije so 9. marca v 6., zadnjem krogu skupine G v gosteh izgubili z Budućnostjo s 66:79 in s tem porazom ostali brez nastopa v izločilnem delu tekmovanja.

V drugi peterki, ki jo je objavila liga, so še Mantas Kalnietis (Lokomotiv Kuban Krasnodar), Anthony Brown (Metropolitans 92), John Brown (UNICS Kazan) in Vince Hunter (Virtus Segafredo Bologna).

Prvo peterko pa sestavljajo Miloš Teodosić (Segafredo Virtus Bologna), Jamar Smith (UNICS Kazan), Isaia Cordinier (Nanterre 92), Mathias Lessort (AS Monaco) in Willie Reed (Budućnost VOLI Podgorica).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.