Šport > Košarka
69 ogledov

Blažič na Final four, Dončić izpadel

jaka blažič laboral kutxa EPA
Jaka Blažič si je z Laboral Kutxo priigral uvrstitev med najboljše štiri ekipe Evrolige. Luka Dončić je z Real Madridom po tretjem porazu proti Fenerbahceju izpadel iz tekmovanja.

Košarkarji Laboral Kutxe so se uvrstili na zaključni turnir evrolige. Še na tretji tekmi četrtfinala so premagali atenski Panathinaikos, v gosteh so zmagali s 84:75. Jaka Blažič je v skoraj 18 minutah dosegel štiri točke in skok za špansko ekipo, ki je Grke izločila s 3:0 v zmagah.

Zaključni turnir si je nocoj priigral tudi Fenerbahce, ki je prav tako s 3:0 v zmagah ugnal madridski Real. Današnjo tretjo tekmo so Turki v gosteh dobili s 75:63. Luka Dončić je za Špance igral tri minute in pol ter ukradel eno žogo.

Kdo bo četrti udeleženec zaključnega turnirja, pa odločata Barcelona in Lokomotiv Kuban. Današnjo tretjo tekmo je Barcelona dobila z 82:70 in v zmagah povedla z 2:1. Četrta tekma bo v četrtek v Barceloni.

Že pred tem so košarkarji moskovske ekipe CSKA sinoči v tretji tekmi četrtfinala še tretjič premagali Crveno zvezdo, takrat z 78:71, ter si s skupnim izidom 3:0 v zmagah zagotovili nastop na zaključnem tekmovanju četverice najboljših v Evropi v Berlinu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.