Šport > Košarka
19 ogledov

Blažič po drami izpadel v četrtfinalu

Fenerbahče - Panathinaikos Profimedias
Fenerbahče je tudi na tretji tekmi premagal Panathinaikos in se uvrstil v polfinale najmočnejšega košarkarskega tekmovanja v Evropi. Z enakim izidom (3:0) se je v četrtfinale uvrstil tudi CSKA Moskva.

Moskovski CSKA in istanbulski Fenerbahče sta potnika na zaključni turnir letošnje evrolige. CSKA je v tretji tekmi v gosteh premagal špansko Baskonio Vitorio z Jako Blažičem z 90:88 in se tako s skupno tremi zmagami že prebil na zaključni turnir četverice, ki bo med 19. in 21. majem v Istanbulu. S tremi zmagami je to že uspelo tudi Fenerbahčeju.

jaka blažič | Avtor: EPA EPA
Moskovski CSKA je tudi na tretji četrtfinalni tekmi košarkarske evrolige premagal špansko Baskonio Vitorio in si že zagotovil zaključni turnir. CSKA, sicer branilec prvega mesta v najbolj imenitnem košarkarskem klubskem tekmovanju na stari celini, je tako kot že na drugi tekmi tudi tokrat slavil za dve točki.

Moskovčani so v zadnji četrtini sicer vodili že za velikih deset točk, a so domači ujeli priključek, eno odločilnih žog je v zadnjih sekundah priboril tudi Blažič. A Špancem so se ob koncu tekme zatresle roke, rusko moštvo pa je iztržilo želeno zmago.

Najbolj razpoložen igralec ruske zasedbe je bil Cory Higgins, ki je dosegel 21 točk, pri španski pa je bil najbolj učinkovit Tornike Shengelia z 19 točkami. Blažič je na domačem parketu preživel 12 minut, v tem času pa dosegel deset točk ter en skok in tri ukradene žoge.

Tudi Fenerbahče Istanbul se je s še tretjo zaporedno zmago proti Panathinaikosu že prebil na zaključni turnir. Turška ekipa je bila tokrat od grške boljša z 79:61. S 13 točkami je bil pred skoraj 13.000 gledalci v Ülker areni pri turški ekipi najboljši Bobby Dixon.

V sredo sledita še tretji tekmi med Anadolu Efesom in Olympiacosom ter Darušafako in Real Madridom z Luko Dončičem na čelu. Ekipe so s prvih dveh tekem med seboj izenačene na 1:1.

Evroliga, četrtfinale, 3. tekmi:

Fenerbahče* - Panathinaikos 79:61 (52:42, 37:30, 18:17)
Dixon 13 (3. sk, 3 as.), Nunnally 12 (4 sk.), Bogdanović, Kalinić in Datome po 10; Rivers 16 (3 as.), Singleton 12 (5 sk.)

Baskonia Vitoria - *CSKA Moskva 88:90 (70:72, 44:43, 24:22)
Shengelia 19 (7 sk.), Budinger 15, Blažič 10 (1 sk., 3. ukr. ž. v 11:45); Higgins 21., De Colo 15 (5 as.), Teodosić 13

* - polfinale

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.