Šport > Košarka
13 ogledov

Blažič: "Pritisk le še dodatna motivacija"

Union Olimpija Krka liga ABA Stožice Blažič Vladović Bolčina Klobučar ABA
Novi član Crvene zvezde Jaka Blažič je pred odhodom na priprave z reprezentanco dejal, da je zelo zadovoljen s prestopom k beograjskim rdeče-belim.

Kako ste zadovoljni s prestopom v Crveno zvezdo?
Zadovoljen sem predvsem s tem, da imam zdaj mirno glavo. Vesel sem, da sem sklenil dogovor z Beograjčani. Interes so pokazali že ob koncu prejšnje sezone, nato pa smo se kar hitro dogovorili za sodelovanje. V klubu so sprejeli vse pogoje, ki smo jih zastavili z mojo agencijo, nato pa sklenili triletno pogodbo. Sem zelo zadovoljen.

Kateri so bili vaši pogoji?
Predvsem me je zanimala moja vloga v ekipi. Po zagotovilih predsednika in trenerja bo moja vloga kar konkretna. Predvsem to je bilo zame pomembno, tudi s finančne plati pa sem zadovoljen. 

Tudi igranje v Evroligi je verjetno zelo velik plus?
Vsekakor. Na vsak način sem si želel igrati v Evroligi. Menim, da je Crvena zvezda prava odločitev. Zame je bila to v tem trenutku najboljša izbira.

Ste že spremljali tudi nogometno ekipo Crvene zvezde?
Ne. V zadnjem času nisem nič spremljal nogometa, a so mi že povedali za zadnji rezultat in gol Nejca Pečnika. Med sezono bo priložnost tudi za spremljanje nogometa, a zaenkrat ga še nisem. 

Še prej je na vrsti EP. Kaj si obetate?
Pričakovanja so zelo velika. Vsakdo od igralcev si želi poseči visoko in uresničiti svoje skrite želje. Pred nami sta dva meseca, ki jih bomo popolnoma posvetili Eurobasketu. Po najboljših močeh bomo poskušali odigrati zase, a tudi za vso slovensko javnost.

Bo pritisk doma še toliko večji?
Meni je to še neka dodatna motivacija. Že zdaj se vse vrti okoli tega prvenstva. Vsi se želimo čim bolje pripraviti na EP. 

Kako je s poškodbo kolena?
Iz dneva v dan je boljše. Menim, da se bom zelo hitro vrnil v polni pogon. Najprej pa bom verjetno vadil po nekoliko prilagojenem programu.  

Zaradi poškodbe je bilo okrnjeno tudi vaše igranje v ZDA pred sezono.
To se mi je zgodilo ravno pred odhodom na poletno ligo NBA v Las Vegas. Bil sem nekoliko razočaran, a še večja je želja, da zaigram na Eurobasketu. Zaradi tega sem se tudi odločil za vrnitev domov in dodatno rehabilitacijo. Nisem želel tvegati in ogroziti igranja za reprezentanco.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.