Šport > Košarka
21 ogledov

Blažičeve solze ganile navijače: Bil sem potolčen

Blažič Cibona Crvena zvezda liga ABA zaključni turnir Lypovyy Ljpovj Lipovj ABA
Slovenskega reprezentanta Jako Blažiča je četrtkov poraz v polfinalu zaključnega turnirja proti Ciboni v Beogradu tako potolkel, da je na parketu točil solze. Navijači Crvene zvezde zdaj še bolj zaljubljeni v Slovenca, ki so mu namenili ovacije.

"Čustveni zlom" Jake Blažiča ob koncu tekme med Crveno zvezdo in Cibono v polfinalu zaključnega turnirja lige ABA, je bila najbolj prepoznavna podoba tekme v Kombank Areni, dan po bolečem porazu rdeče-belih poroča srbski Sportal (www.sportal.rs.).

Blažiča so izpostavili kot edinega v ekipi trenerja Dejana Radonjića, ki je izstopal v slabi predstavi na eni najpomembnejših tekem sezone, na kateri si je nastopanje v Evroligi v dramatični končnici priigrala zagrebška ekipa. Gorenjec je bil drugi strelec tekme s 25 točkami.

"Nisem se mogel nadzirati"

"Zelo sem bil potolčen. Enostavno se nisem mogel nadzirati. Prepričan sem, da se je tako počutil vsak moj soigralec, le da jaz tega nisem mogel skriti," je dan po tekmi za Sportal povedal Blažič. 

"Razočarali smo, nismo odigrali na potrebni ravni, ki smo jo kazali nekaj mesecev, zato smo izgubili. A nihče od nas se še ni odrekel uvrstitvi v Evroligo. Za nas se borba za uvrstitev v najelitnejše tekmovanje Evrope nadaljuje skozi kvalifikacije, ki smo si jih absolutno zaslužili z odličnimi igrami in rezultati v ligaškem delu regionalnega tekmovanja. To bo gotovo težja pot, toda mislim, da bomo pripravljeni za ta izziv. Prepričan sem, da bomo uspeli, in da bo Zvezda tudi v naslednji sezoni v evroligašku druščini."

"Dober trening je najboljše zdravilo za vse"

Zvezda je v dveh tednih preživela dve veliki razočaranji, pred porazom v beograjski Areni so izgubili povratno tekmo Evropskega pokala proti Unics Kazanu in prav tako ostali tik pred finalom. Z mestnim tekmecem Partizanom, slednji bo v petkovem drugem polfinalu igral proti še eni zagrebški ekipi Cedeviti, bodo rdeče-beli bili bitko tudi v srbski ligi, kjer sta obe moštvi po štirih tekmah za prvaka neporaženi.

"Želimo zmagovito končati sezono, cilj so nam trofeje. Motiva nam nikoli ni manjkalo in zato moramo v prihajajočem obdobju zavihati rokave in še bolj delati. Dober trening je najboljše zdravilo za vse. Ko si popolnoma opomorejo vsi igralci, sem prepričan, da bomo še bolj dvignili raven naše igre, in da bo ves naš vloženi trud skozi celo sezono poplačan," je še pristavil Gorenjec.

Blažičeve solze in ovacije navijačev Crvene zvezde po koncu tekme:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.