Šport > Košarka
21 ogledov

Bo Hedo prekinil bedo?

Rašo Nesterović bo drugič v karieri oblekel dres Toronta. Žurnal24 main
Slab teden nas loči od začetka najmočnejše košarkarske lige NBA. Toronto Raptors je še ena v nizu ekip, ki vam jih predstavljamo. Za slovenski pridih bo poskrbel Radoslav Nesterović, za zmagovalnega pa Turek Hedo Turkoglu.

Eden od glavnih upov v lanski hordi Raptorsov je bil Jermaine O'Neal, ki je v ekipo prišel iz Indiane, a se ni izkazal, zato je bil februarja poslan v Miami. V njegove čevlje je stopil Shawn Marion in bil kasneje prav tako poslan v Dallas v zameno za štiri košarkarje, pri čemer sta se pokazali dve stvari: predsednik in generalni menedžer Bryan Colangelo se ne boji zamenjati več igralcev hkrati in je ob morebitnih zgrešenih potezah pripravljen hitro ukrepati.

Takšnega načina dela je bil deležen tudi Hedo Turkoglu, ki je v Toronto prišel kot del menjave Shawna Mariona. Prvi Turek v NBA je bil lani centralna figura Orlanda v finalu lige NBA. Znan je po odličnem metu z razdalje. Njegovo povprečje v metu trojk na tekmo je 42,8-odstotno, kar je za igralca višine 208 centimetrov impresiven podatek. In zakaj hudiča je potem prišel v kanadsko moštvo? Izkoristil je status prostega igralca in posledično boljše finančne ponudbe.

"Govorimo o igralcu, ki dejansko igra košarko. Zna ustvariti priložnost zase in kar je še bolj pomembno; zna ustvariti priložnost za svoje soigralce. Igra z glavo," ga je pohvalil trener Jay Triano in nadaljeval: "Orlando je v prejšnji sezoni opravil dobro delo in iz tega se bomo učili. Turkogluju bomo dali možnost, da sodeluje s svojimi nasveti."

Eden ključnih košarkarjev ekipe iz Toronta bo spet Chris Bosh, ki si bo prav gotovo podredil igro. To bo storil povsem legitimno, saj bo vodstvo naredilo vse, da bo četrti izbor leta 2003 še naprej zadržalo v svojih vrstah, tudi ko mu bo po koncu sezone potekla pogodba. Naslednje leto namreč postane prosti igralec.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Zakleta raketa
Hedo Turkoglu, Chris Bosh, José Calderon, Andrea Bargnani. Ne sliši se slabo, vendar ob branju ne zaslišimo imena tipičnega težkega centra. In prav igra pod košem je bila v prejšnji sezoni trn v peti Toronta. Iz rakete so dosegli le 2.826 točk, kar je najmanj v ligi. Ena ključnih potez za rešitev te uganke je prav gotovo vrnitev Slovenca Radoslava Nesterovića iz Indiane. Poleg njega bodo Colangelovo ekipo okrepili še Jarett Jack, Reggie Evans in DeMar DeRozan. Nasploh pa bo dolga klop eden glavnih adutov Raptorjev v prihajajoči sezoni. 

Vroče vprašanje:
Ali so Raptorji dovolj močni v obrambi?
Ob dobro sestavljenem igralskem mozaiku bo verjetno obramba še vedno šibki člen kanadskega moštva. Chris Bosh in Andrea Bargnani sta odlična ofenzivna košarkarja, in če jima bo uspelo ubraniti raketo, se lahko ekipa spet uvrsti v končnico, vendar ne gre pričakovati, da bi tam dolgo sodelovala.

Pozor na novinca:
DeMar DeRozan ima veliko možnosti, da bo tekme začenjal v prvi peterki. Bil je deveti izbor, v moštvo pa je prišel z univerze USC, kjer je v zadnji sezoni dosegal 13,9 točke. V poletni ligi v Las Vegasu je na tekmo v povprečju dosegel 17,8 točke in 4,8 skoka. 

Prišli: Hedo Turkoglu, (iz Orlanda), Reggie Evans, (Philadelphia), Antoine Wright, (Dallas), Marco Belinelli, G (Golden State), Rasho Nesterovic, (Indiana), Jarrett Jack, (Indiana), Amir Johnson, (trade, Milwaukee), Sonny Weems, (Milwaukee)

Odšli: Jason Kapono, (Philadelphia), Kris Humphris (Dallas), Nathan Jawai (Dallas), Shawn Marion (Dallas), Anthony Parke (Cleveland), Carlos Delfino (Milwaukee), Roko Ukic (Milwaukee).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.