Šport > Košarka
24 ogledov

Bo Obradović izgubil službo?

Obradović: "To je katastrofa." (Foto: EPA) Žurnal24 main
Po 12 uspešnih letih delovanja pri Panathinaikosu, po 11 osvojenih državnih prvenstvih, po šestih grških pokalih in po petih evroligaških naslovih se Željku Obradoviću lahko zgodi, da bo moral zapustiti vrste atenskega velikana. Razlog? Prodaja kluba.

Družina Giannakopoulos, ki ima Panathinaikos v lasti zadnjih 24 let, se je odločila za prodajo aktualnega državnega prvaka. Alfa in omega družine, 82-letni Pavlos Giannakopoulos, si želi počitka in išče kupca za Panathinaikos. Oziral naj bi se čez lužo - v ZDA. In cena? 150 milijonov dolarjev. A kot kaže, bo iskanje kupca težka naloga, sploh v težkih finančnih časih v Grčiji.

Prav lahko se zgodi, da na klopi v prihodnji sezoni zaradi prodaje ali varčevalnih ukrepov ne bo enega najtrofejnešjih trenerjev v Evropi Željka Obradovića. "Zdaj ne morem govoriti o svoji prihodnosti. Težava je v tem, da bi lastniki klub radi prodali. Iščejo nove rešitve za klub in ne vem, kaj se bo zgodilo. Res je, da sem osvojil veliko lovorik, toda življenje gre naprej in pripravljen moram biti na karkoli," opozarja srbski strokovnjak.

Eden najboljših evropskih trenerjev je sicer s Panathinaikosom po slavju v Barceloni v Evroligi podpisal novo, dveletno pogodbo z atenskim klubom, toda kot sam priznava, je zaskrbljen. "Že odkar smo zaključili sezono, se v klubu še nismo sestali, prav tako me niso o ničemer obvestili. Ne vem, kako stvari stojijo, toda upam, da bom v prihodnjih dneh izvedel več."

Obradović, ki se trenutno mudi na trenerski konferenci v Beogradu, kljub nejasnosti o svojem nadaljevanju ni zaskrbljen glede nadaljnjega dela. Kjerkoli bo namreč deloval, bo to delo opravljal z užitkom. "Preprosto mi je všeč moje delo, uživam v njem in vsak dan vstanem z željo po treningih, kjer me čakajo košarkarji, ki me osrečujejo. Ponosen in hvalažen sem, da lahko opravljam delo, ki mi je všeč," je še zaključil Obradović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.