Šport > Košarka
43 ogledov

Bodiroga: "Zaslužili ste si med osem!"

Dejan Bodiroga pravi, da je lani Roma podobno kot Olimpija startala slabše, a se SPS
Med legendami, ki so si v živo ogledale evropsko prvenstvo v Litvi, je tudi srbski košarkar Dejan Bodiroga. Gre za igralca, ki ga mnogi uvrščajo med najboljše košarkarje, ki niso nikoli zaigrali v ligi NBA. Dvakratni najboljši športnik v nekdanji Jugoslaviji je o turnirju v Litvi povedal: "Prvič je 24 ekip in vse skupaj je zelo naporno. Veliko je dobrih ekip. Slovenija je dokazala, da si je zaslužila uvrstitev med najboljših osem v Evropi."

Dejan Bodiroga je bil na tokratnem evropskem prvenstvu sicer najbolj navdušen nad že obstoječimi zvezdniki: "Všeč mi je, da je denimo Nowitzki igral profesionalno na tem turnirju. Čeprav je zabil že veliko točk v ligi NBA, osvojil šampionski prstan in postal celo MVP, je prišel igrati za reprezentanco, za katero je igral po najboljših močeh. Vedno se je želel dokazovati. To so pravi igralci. Takšen pristop imajo vsi najboljši. Enako je pri Tonyju Parkerju. S svojimi dejanji na parketu, ko se mečejo za žogo, pa čeprav so zvezdniki, so velik vzor ter nadih mladim. Ti lahko vidijo, kako je treba pristopiti k igri." In kaj naredi velikega igralca? "To so malenkosti, ki so hrati zelo velike. Velik igralec mora delati več od ostalih. Dokazovati se moraš prav na vsaki tekmi. To je obveza do sebe, soigralcev ter navijačev. Potreben je seveda talent in veliko dela. Le talent te ne pripelje nikamor."

Če sodiš med najboljše, si seveda priljubljen med navijači. Tudi Bodiroga je bil deležen marsikatere pesmi. "To je veliko zadoščenje, da to doživiš od svojih navijačev. Igranje za reprezentanco mi je bilo na primer v največjo čast. Presrečen sem, da sem s svojimi igrami ter koši vrnil zadoščenje navijačem. Oni so mi z navijanjem dali energijo." Najkoristnejši igralec s svetovnega prvenstva leta 1998 se še vedno z veseljem spominja svojih reprezentančnih dni: "Moja generacija je nadaljevala niz, ki so ga imele prejšnje generacije. Vedno smo dali vse od sebe. Na terenu smo hoteli pokazati, iz kakšnega testa smo. Smernice so bile že postavljene v Jugoslaviji, mi pa smo jim sledili in jih nadgradili."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.