Šport > Košarka
14 ogledov

Bodo Stožice krščene z zmago?

1/9
Žurnal24 main
Dan pred eno najbolj ''iskanih'' košarkarskih tekem pri nas so se v Ljubljani na novinarski konferenci zbrali predstavniki španske in slovenske reprezentance. V slovenskem taboru si želijo zmage.

Predstavnikom medijev so spregovorili akterji košarkarke tekme, selektorja Memi Bečirovič in Sergio Scariolo ter kapetana reprezentanc Jaka Lakovič in Juan Carlos Navarro. "Za nas igralce je izjemna čast odigrati tekmo odprtja v tako prekrasni dvorani. To bo zagotovo dogodek za zgodovino in obljubim, da bomo dali vse od sebe, da bo dvorano krstili z zmago," je poudaril slovenski kapetan.

Naloga bo vse prej kot lahka, saj bo Sloveniji nasproti stala reprezentanca Španije, aktualni evropski in svetovni prvak ter olimpijski podprvak, ki je naše v nedeljo na turnirju v Vitorii premagala z 20 točkami razlike . "Ne bo lahko, vendar si vsi tako želimo te zmage, da bomo zanjo naredili prav vse, kar je v naši moči," pravi selektor Memi Bečirovič.

Košarkarski zvezi Slovenije je pripadla čast, da odpre novo dvorano, zato so njeni ljudje že dlje časa močno vpeti v projekt priprav. Generalni sekretar KZS Iztok Rems je predstavil nekaj tehničnih podrobnosti. "Vstopnic ni več že nekaj časa in tudi zanimanje medijev je izjemno. Dobili smo več kot 200 prošenj za akreditacije, vendar jih zaradi tehničnih razlogov več kot sto ne smemo podeliti," pravi Rems, ki poziva vse gledalce v dvorani, naj s seboj prinesejo navijaške rekvizite v slovenskih barvah.

Dvorana Center Stožice bo vrata za obiskovalce odprla ob 18. uri, prireditelji pa vse občane pozivajo, naj se na tekmo odpravijo z mestnim prevozom. Ker je v zadnjih dneh pri vgradnji sedežev prišlo do malenkostnih odstopanj od stanja, ko so se prodajale vstopnice, bo potrebnega malce potrpljenja, vsekakor pa je sedežev dovolj za vse kupce vstopnic.

Obisk tekme je napovedal predsednik slovenske vlade Borut Pahor, poleg njega pa bodo na častni tribuni sedeli še mnogi drugi eminentni gostje: predsednik evropskega dela Mednarodne košarkarske zveze Olafur Rafnsson, generalni sekretar FIBA Europe Nar Zanolin, častni člani KZS ter košarkarski reprezentanti iz nekdanje Jugoslavije in Slovenije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.