Šport > Košarka
64 ogledov

Bogut za novi klub igral 58 sekund, nato sledil zlom noge

Andrew Bogut Golden State Warriors EPA
Goran Dragić je s soigralci v nekaj dneh še drugič premagal prvake lige.

Miami Heat je v gosteh premagalo Cleveland Cavaliers s 106:98. Goran Dragić je v 34 minutah dosegel 21 točk, šest podaj in skok, z 29 točkami je bil prvi strelec ekipe Dion Waiters. Kyrie Irving je za Cleveland dosegel 32 točk, ekipa pa je ostala brez Andrewa Boguta, ki si je zlomil nogo.

Avstralec je tokrat odigral premierno tekmo za prvake NBA iz Clevelanda, a njegova predstava ni trajala dlje kot 58 sekund. Med igro se je zaletel v Okara Whitea, pri tem pa utrpel zlom noge. Dvaintridesetletni Bogut, trikratni avstralski košarkarski olimpijec, se je Clevelandu pridružil šele prejšnji teden.

Zvezdnik Clevelanda LeBron James ni dvomil o resnosti poškodbe, saj je med tekmo slišal, kako jo je kost skupila. "Slišal sem zlom. V trenutku, ko je prišlo do trčenja med igralcema, sem vedel kaj se je zgodilo. Ko sem pritekel do njega sem vedel, da je noga zlomljena," je o nesrečnem dogodku dejal James. Bogut se je tako na seznamu poškodovanih pridružil Kevinu Lovu in J.R. Smithu.

Miami, ki je bil s 120:92 od Clevelanda na domačem igrišču boljši že v nedeljo zjutraj po slovenskem času, bo v noči na četrtek gostil Charlotte Bobcats in tako začel niz sedmih tekem na domačih tleh, medtem ko Cleveland začenja niz treh gostovanj s prvo tekmo pri Detroitu. Ekipa Bena Udriha je tokrat premagala Chicago Bulls s 109:95. Udrih ni dobil priložnosti za Detroit, kjer je bil najboljši Reggie Jackson s 26 točkami.

New York Knicks so s 113:105 premagali Orlando Magic. Saša Vujačić za moštvo iz New Yorka prav tako ni zaigral, prvi strelec je bil Courtney Lee z 20 točkami.

Tekma med Minnesota Timberwolves in Portland Trail Blazers ni bila odigrana, saj so jo morali zaradi vlage v dvorani prestaviti. Igrišče Minnesote v dvorani Target je bilo preveč vlažno, parket je drsel, prireditelji pa so zaradi varnosti igralcev dvoboj prestavili.

Izidi:

Philadelphia 76ers : Milwaukee Bucks             98:112
Orlando Magic : New York Knicks                  105:113
Cleveland Cavaliers : Miami Heat                    98:106
Atlanta Hawks : Golden State Warriors         111:119
Detroit Pistons : Chicago Bulls                       109:95
Memphis Grizzlies : Brooklyn Nets               109:122
Charlotte Hornets : Indiana Pacers                 100:88
San Antonio Spurs : Houston Rockets          112:110
Denver Nuggets : Sacramento Kings              108:96
Utah Jazz : New Orleans Pelicans                    88:83
Los Angeles Clippers : Boston Celtics          116:102
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.