Šport > Košarka
23 ogledov

Bogut že zapustil bolnišnico

NBA padec zlom zvin roka Andrew Bogut Milwaukee Bucks Žurnal24 main
Andrew Bogut je po dveh dneh oskrbe zapustil bolnišnico, kamor je moral po strašnem padcu na sobotni tekmi lige NBA, pri katerem si je zlomil roko, izpahnil komolec in zvil zapestje.

Center Milwaukee Bucks Andrew Bogut je po dveh dneh oskrbe zapustil bolnišnico, kamor je moral po strašnem padcu na sobotni tekmi lige NBA, pri katerem si je zlomil roko, izpahnil komolec in zvil zapestje. Okrevanje ga bo zagotovo do konca sezone oddaljilo od košarkarskih igrišč.

Za Milwaukee je to hud udarec pred začetkom končnice, saj je bil Bogut, številka ena na izboru leta 2005, eden najboljših igralcev. V tej sezoni je imel povprečje 15,9 točke in 10,2 skoka na srečanje.

Andrew Bogut se je poškodoval na tekmi proti Phoenixu, ko je v hitrem protinapadu zabil žogo skozi obroč, se za trenutek obesil nanj, ob tem pa se ga je malce dotaknil Amere Stoudemire, tako da je Bogut padel na hrbet oziroma roko. Takoj je bilo jasno, da gre za težjo poškodbo, saj je Bogut ob krikih bolečine nemudoma odhitel v slačilnico.

Potezo Stoudemireja so sodniki ocenili kot nešportno osebno napako, čeprav je bilo ob predvajanju počasnega posnetka vidno, da osebna napaka ni bila namerna. To so potrdili tudi igralci Milwaukeeja, med njimi Brandon Jennings. "Amare ni tip človeka, ki bi igralca namerno poškodoval. Žal je bila to nesreča oziroma splet okoliščin," je dejal Jennings.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.