Šport > Košarka
23 ogledov

Boisa: "50.000 € za napredovanje"

Union Olimpija - Lottomatica Roma, Boisa Boštjan Tacol
V gruzijski reprezentanci, s katero se bo Slovenija na EP pomerila ob 17. uri, so kar štirje košarkarji, ki so v svoji karieri nastopali v slovenskih klubih. Poleg Manučarja Markoišvilija, Giorgija Šermadinija in Nikoloza Ckitišvilija v Litvi Gruzijo zastopa tudi Vladimer Boisa. Ta je nekaj besed spregovoril tudi o naslednjih tekmecih – Slovencih.

V Gruziji je košarka izjemno popularna, saj naj bi se na tekmah v prvi ligi zbralo tudi po 12.000 gledalcev. Ob takšni podpori so gruzijski košarkarji izjemno motivirani prišli na prvenstvo, za dodaten dvig volje in želje pri igralcih s Kavkaza pa je poskrbel tudi predsednik Mihail Sakašvili. "Ob uvrstitvi v drugi del imamo obljubljenih 50 tisoč evrov po glavi," nam je zaupal Vladimer Boisa. Slovence tako danes najverjetneje čaka še nekoliko težje delo.

Kako dobro ste prišli pripravljeni na evropsko prvenstvo?
Menim, da smo dobro pripravljeni. Zavedamo se, da imamo težko skupino. Po zmagi nad Belgijci lahko upamo na tretje mesto v skupini D. Če nam uspe doseči še kaj več, bi bilo to res vrhunsko. Rusija in Slovenija sta favoritinji za prvi mesti.

Vaš največji adut je verjetno Zaza Pačulia?
Vsekakor je to naš najboljši igralec. V naši skupini ne vidim nobenega košarkarja, ki bi ga lahko zaustavil v igri ena na ena. Tega ne vidim niti pri Sloveniji. Seveda je drugače, če se bo na njem igrala timska obramba. A v igri ena na ena je vsekakor najboljši igralec na položaju centra v naši skupini.

gruzija navijači | Avtor: Igor Kovačič Igor Kovačič
Kakšno je vaše mnenje o Sloveniji?
Dosti igralcev je odpovedalo sodelovanje v reprezentanci zaradi različnih razlogov in poškodb. Enostavno bi proti Sloveniji težko iskali zmago, če bi igrali vsi najboljši Slovenci. Zdaj je nekoliko drugače. Ob njihovem slabem dnevu in našem dobrem se jih lahko premaga. Zavedamo pa se, da ima Slovenija boljše moštvo in je izkušenejša. Njeni igralci so že velikokrat nastopili na takšnih tekmovanjih, za nas pa je to šele prvi nastop na tako velikem prvenstvu. To je zelo velik minus za nas. Sicer pa upam, da bo Slovenija prva v skupini, navijam za Slovenijo. Naš cilj je predvsem uvrstitev v drugi krog turnirja, zmaga proti Sloveniji pa bi bila vrhunski rezultat.

Komentarjev 1
  • KOŠARKAmanija 11:32 05.september 2011.

    Navijajmo za naše košarkarje, ki se potijo v Litvi!KLIKNI www.facebook.com/KosarkaManija in zadeni LED TV Gorenje ali mobilnika Nokia/Samsung...