Šport > Košarka
24 ogledov

Boisa: "Plačani za boj proti pritisku"

Vova Boisa si za zdaj Stožice ogleduje le s tribune. (Foto: www.alesfevzer.com) Žurnal24 main
Nekdaj je bil kapetan in ljubljenec navijačev, zdaj Vladimer "Vova" Boisa okreva po poškodbi in odšteva dneve do vrnitve na parket. "Plačani, da se proti pritisku borimo," pravi pred tekmo z Milanom.

Na vas čaka galerija zmage nad Valencio, preverite pa tudi nekaj podob iz kariere Vladimerja Boise.
Ob vaši vrnitvi v Ljubljano je bilo kar nekaj skeptikov, ki so trdili, da bo, ko boste začeli igrati, Olimpijin evropski vlak že odpeljal. Verjetno ste sami zelo zadovoljni, ker vse kaže, da ne bo tako.
Ne vem, kdo je bil skeptik. Še vedno bom igral v ligi NLB in na slovenskem prvenstvu, vrniti moramo naslov v Olimpijine vitrine. Poleg tega bo moja pogodba veljala od takrat, ko bom začel igrati. Da sem v Ljubljani, je dobro tako za Olimpijo kot zame.

Tudi v lanski sezoni kljub vsem težavam rezultati niso bili tako slabi. Kljub odhodom igralcev se je ekipa uvrstila na zaključni turnir lige NLB.
Vladimer Boisa
Kako daleč je trenutno vaša rehabilitacija kolena?

Začel sem z vadbo  tehnike. Dopoldne vadim individualno, z žogo pa treniram skupaj z mlado ekipo. Čez dva ali tri tedne bom verjetno začel s 'kontakt' igro, ampak najbrž še vedno z mladimi. Če ne bo nobenih zapletov, bom januarja že treniral s člansko ekipo.

Čemu pripisujete letošnje odlične Olimpijine rezultate?
Nekateri pravijo sreča, sreča … To pomeni, da lani in predlani nismo imeli sreče, ker smo izgubljali po podaljških in v zadnjih sekundah. Morda se to vrača. Dejstvo pa je, da je moštvo psihološko zelo močno, ker smo dobili precej tekem v končnici, kar gotovo pomeni, da je pripravljenost igralcev na visoki ravni.

Tudi lani je bila ekipa po imenih dobra, ampak …
Lani so igralci dobili dve plači. Nihče si ne bi zaslužil Top 16. Ne govorim o igralcih, ti bi si ga prvi. Ampak najprej morajo biti urejene razmere v klubu, nato se lahko pričakuje rezultate. Zdaj z veliko truda ljudje v klubu poskušajo urejati stvari za nazaj. Veliko pripomore tudi polna dvorana.

Slišati je, da so do zdaj finančne razmere urejene.
Verjetno, jaz ne vem, niste poklicali pravega. Kolikor sem jaz v garderobi, je vzdušje super. Verjamem, da je finančno stanje nedvomno boljše kot lani. Lani so igralci dobili dve plači, letos eno in tako so že zdaj na polovici učinka lanske sezone. (smeh)

Stožiško dvorano za zdaj na tekmah spoznavate le s tribune. Vaši vtisi?
Nisem še igral v Stožicah, lepe spomine pa imam na Tivoli, ki ga ne bom nikoli pozabil. Treba je iti korak naprej – ne le Olimpija, ampak cela Slovenija. Stožice so korak naprej. Vsi, ki pridejo, govorijo o naši dvorani. Pride trikrat več ljudi, nove so garderobe … Samozavest se ti takoj dvigne. Včasih podpišeš za kako ekipo in denimo dvorana razpada. Lahko pa si v slabši ekipi s podobno dvorano, kot so Stožice, in se takoj bolje počutiš.

Četrtkov večer prinaša obračun z AJ Milanom. Gre za eno ključnih tekem, ki najverjetneje že lahko potrdi uvrstitev med najboljših 16 ekip Evrolige. Ali javnost na ekipo ustvarja (pre)velik pritisk?
En izpit smo z zmago nad Valencio že opravili. Zdaj nas čaka drugi. Pritisk se je povečal, ker je Armani premagal CSKA. Če zmaga tudi v Ljubljani, bomo imeli enako število zmag. Ampak športniki smo plačani, da se proti pritisku borimo. Vendar tudi če izgubimo, mislim, da ne bo nikomur ničesar za očitati, saj bo to šele prvi domači poraz. Verjamem, da so fantje dobro pripravljeni, tudi tekmo z Efesom so odigrali zelo dobro. Upam, da si bomo s to zmago zagotovili napredovanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.