Šport > Košarka
0 ogledov

"Bojazljivo in egoistično"

Prekletstvo trenerjev je, da javnost ob zmagah v zvezde vedno kuje igralce, po porazih pa se pred diktafoni vedno prvi znajde trener. Tako je bilo tudi po tekmi z Maroussijem.

Jure Zdovc je poudaril, da je pričakoval še višji nivo igre, kot so ga prikazali na zadnjih tekmah. A se to ni zgodilo. "Že tretjič v sezoni, tudi v Zadru in Tel Avivu, se nam je zgodilo, da smo v zadnji četrtini dobili trideset točk. To se ne sme dogajati, še posebej proti maroussiju, ki ne sodi med najmočnejše evropske ekipe, čeprav ga niti slučajno ne podcenjujem. Igrali smo doma in doma moramo zmagovati, ne glede na to, kdo je nasprotnik.“

Z izjemo „super serijskega“, v napadalnem smislu, Matta Walsha so ostali tako v obrambi kot v napadu delovali, kot da imajo tremo, kot da prvič igrajo Evroligo.

Cela tekma se mi je zdela čudna, ni bilo pravega vzdušja, ni bilo borbe. Zahvaljujem se navijačem za vzpodbujanje. Poraz je vsekakor naša krivda in ne njihova. Začeli smo premehko, delali smo preveč napak, začetniških, ne samo pri podajah, tudi v obrambi. Zmage si tako tudi enostavno ne bi zaslužili.

Sani Bečirović se je trudil, prejel nešteto udarcev, a imel premalo navdahnjenih soigralcev. © Boštjan Tacol

Pred sezono bi nekdo rekel, da če pri Maccabiju izgubiš in doma ne premagaš Maroussija, ki je sicer korektna ekipa, te očitno čaka, kljub seriji v ligi NLB, veliko dela.

Absolutno je to nova ekipa. Vidi se, da je precej neuigrana, ampak to ni nobeno opravičilo, sploh ne za to tekmo, ker je bilo premalo borbenosti. Pod košem smo igrali bojazljivo, v napadu prestrašeno, individualno, prveč egoistično. Preveč smo držali žogo, ni šla okoli, ni bilo prenosa.. Vse je bilo daleč od visoke ravni. Taktično smo se na Grke dobro pripravili, na žalost pa se tega nismo držali. Biti moramo realni, trezni, vzeti odgovornost za ta poraz ter iti dalje.


Sani Bečirović je moral v napadu igrati okrog 25 minut v vlogi "enke". Kaj je z Vladom Ilievskim, kaj pričakujete od njega?

Bartzokas je danes malo drugače vrtel igralce. Ilievski zagotovo manjka. Za Evroligo je zelo pomemben, ampak to ni nobeno opravičilo. Vsak ima svoje probleme, imamo jih tako mi kot oni. Vlado še ne bo kmalu pripravljen, še najmanj tri tedne bomo morali čakati na njegovo pomoč.

Maroussi ves čas poudarja, da je pepelka v Evroligi, da bi še bolj poudaril svojo sproščenost, in tako je tudi igral. Meti, ki jih je zadeval, so posledica tega. Gre za dobro ekipo, ki je dobro vodena in zagotovo je bila prisotna trema.
Jure Zdovc

Je bil pritisk na prvi domači tekmi prevelik? Na drugi strani tudi sproščenost Maroussija, ki ni imel česa izgubiti.

Maroussi ves čas poudarja, da je pepelka v Evroligi, da bi še bolj poudaril svojo sproščenost, in tako je tudi igral. Meti, ki jih je zadeval, so posledica tega. Gre za dobro ekipo, ki je dobro vodena in zagotovo je bila prisotna trema. Gre za novo ekipo v evroligaškem cirkusu. Noge so bile nekoliko trde.

 

Kako v najkrajšem času odpraviti te začetniške napake?

Te napake se lahko pojavijo kadarkoli. Nasproti je stala ekipa, ki je delni krivec za te napake, ki so sestavni del. In to so izkoristili. Obrambo so igrali izjemno dobro. Bolj z rokami, kar so sodniki dopuščali.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.