Šport > Košarka
18 ogledov

Bojevniki izenačili v finalu NBA na 2:2

LeBron James in Stephen Curry EPA
Utrujena ekipa Cleveland Cavaliers v domači dvorani niso uspeli nadaljevati uspešnega niza. V četrti tekmi finala NBA so podlegli košarkarjem Golden State Warriorsev za 21 točk.

Ekipa Golden State Warriors je v četrti tekmi finala severnoamerške košarkarske lige NBA s 108:82 premagala očitno utrujene Cleveland Cavalierse. Zvezdnik domačih LeBron James je dosegel le dvajset točk, kar je za pol manj od njegovega dosedanjega povprečja v tekmah končnice (v povprečju je dosegel kar 41 točk).

"Igrali smo lačni,“ je po tekmi povedal igralec Bojevnikov Klay Thompson. Največ točk sta za bojevnike zbrala najbolj koristni igralec NBA Stephen Curry (22 točk, dva skoka, šest podaj) in Andre Iguodala (22 točk, osem skokov).

Ključ do zmage je bilo ustaviti Jamesa, ki je dosegel 22 točk, dvanajst skokov in osem podaj. Tudi ostala ekipa Cavaliersev pa je izgledala utrujena. "V napadu smo bili obupni. Včasih napada enostavno ni,“ je pot tekmi povedal razočarani James, ki v zadnji četrtini ni zadel nobenega koša.

"Končnica je kot ulična bitka. Ni umazanih potez, ampak mi se bojujemo in oni se bojujejo, zato je tokrat končnica tako vzburljiva,“ je prepričan Draymond Green, ki je za Bojevnike dosegel 17 točk, sedem skokov in šest podaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.