Šport > Košarka
35 ogledov

Bojevniki le še šest zmag od rekorda

klay thompson steph curry EPA
Branilci naslova prvakov severnoameriške košarkarske lige NBA Golden State Warriors so premagali Philadelphio 76ers s 117:105.

Klay Thompson je za prvake še na drugi tekmi zapored dosegel 40 točk; dva dneva pred tem je do tega izkupička prišel na tekmi z Dallas Mavericks.

Thompson je iz igre zadel 15 od 27 poskusov, najkoristnejši igralec minule sezone Stephen Curry je dodal 20 točk, Draymond Green pa svoj dvanajsti dvojni trojček v sezoni (13 točk, po 11 skokov in podaj). Golden State je dobila 53. zaporedno domačo tekmo, od tega 35. v tej sezoni. Prvaki lige sedaj potrebujejo le še sedem zmag iz zadnjih devetih tekem, da bi izboljšali rekord ekipe Chicago Bulls, ki je v sezoni 1995/96 nanizala 72 zmag. Na drugi strani je Philadelphia izgubila 22 od zadnjih 23 tekem.

DeAndre Jordan je dosegel po 16 točk in skokov ter šest blokad za zmago ekipe Clippers, ki si je s tem še petič zapored zagotovila nastop v končnici. Za Denver je Jusuf Nurkić iz Bosne in Hercegovine zadel 19 točk.

Paul George (25 točk) in Monta Ellis (23) sta vodila Indiano do zmage s Houstnom (James Harden 34 točk, po osem podaj in skokov), ki pa je še vedno na osmem mestu na zahodnem delu lige, ki kot zadnje še vodi v končnico. Deveti je Dallas, ki je tokrat visoko izgubil, saj je bilo v ekipi Sacramenta kar osem igralcev z dvomestnim številom točk na čelu z Williem Cauley-Steinom (21).

Washington je prišel do pomembne zmage v boju za končnico na vzhodnem delu, kjer je sicer deseti, za osmim Detroitom pa zaostaja za tri zmage. Dvojna dvojčka sta za gostujoče zmagovalce prispevala John Wall (22 točk, 13 podaj) in Marcin Gortat (16 točk, 12 skokov). Jezerniki, D'Angelo Russell je zbral 22 točk, Kobe Bryant pa 17, so klonili sedmič na zadnjih osmih dvobojih.

Liga NBA, izidi:

Indiana Pacers - Houston Rockets 104:101
Sacramento Kings - Dallas Mavericks 133:111
Golden State Warriors - Philadelphia 76ers 117:105
Los Angeles Lakers - Washington Wizards 88:101

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.