Šport > Košarka
23 ogledov

Bojevniki na pragu petega naslova

stephen curry lebron james EPA
Golden State Warriors potrebujejo samo še eno zmago za osvojitev petega šampionskega prstana v ligi NBA. Doslej so slavili v letih 1947, 1956, 1975 in 2015.

Košarkarji Golden State Warriors so dobili še tretjo tekmo velikega finala severnoameriške lige NBA proti Cleveland Cavaliers in so le še zmago oddaljeni od naslova prvaka.

Tokrat so v Clevelandu pred 20.562 gledalci zmagali s 118:113. Kevin Durant je k zmagi prispeval 31 točk, Klay Thompson 30, Stephen Curry pa 26.

V vrstah gostiteljev sta blestela LeBron James z 39 točkami, 11 skoki in devetimi podajami, in Kyrie Irving z 38 točkami, a sta imela premalo pomoči pri soigralcih. Konjeniki so enostavno v zadnji četrtini naredili preveč napak in priložnosti, da bi zares povedli, niso znali unovčiti.

Četrta tekma finala v boju na štiri zmage bo v petek prav tako v Clevelandu.

stephen curry | Avtor: EPA EPA
Statistika ni na strani Clevelanda, kajti prav nobeno od moštev, ki so se doslej merila v velikem finalu lige NBA, ni nadoknadilo zaostanka 0:3 v zmagah. So pa konjeniki lani uprizorili vrnitev na meji mogočega, ko so se vrnili po zaostanku 1:3 ter na koncu dobili sedmo tekmo finalne serije in tako iskano in želeno lovoriko prvakov elitnega severnoameriškega prvenstva.

"Golden State je letos popolnoma druga ekipa. Nisem si mislil, da bomo izgubili tekmo, ko je LeBron dosegel 39 točk, sam pa sem jih dodal 38," je pokomentiral Irving.

James se noče predati, čeprav se zaveda, da so se znašli v izgubljenem položaju: "Nismo si želeli tako dramatičnega položaja. Pred nami je nova tekma, poskusili se bomo pripraviti, morda si bomo ogledali kakšen film ter skušali poiskati način, kako izboljšati našo kolektivno igro ter tako izsiliti še eno tekmo. Iztisnil sem vse iz sebe, bil sem zelo utrujen, ker sem pač igral na robu. Vseeno pa mislim, da smo še imeli dovolj moči, da nismo dali vsega, kajti izgubili smo, ker smo grešili odprte mete."

Trener Cavaliers Tyronn Lue ne bo spreminjal postave: "Odločil sem se, da bom pustil Jamesa in Irvinga notri, sta odlična igralca, ki sta v celoti predana klubu in igri in vedno ponudita vse."

Mož odločitve je bil znova Kevin Durant, ki je tik pred osvojitvijo prvega šampionskega prstana. "Kevin je odigral nekaj odličnih iger. Prevzel je pobudo. Videlo se je, da se zaveda, da je napočil njegov trenutek. Že dolgo je odličen igralec, ki pa ni osvojil prvenstva, in vidi se njegova velika želja, mislim, da igra najboljšo košarko v življenju," je Durantu pel hvalnice strateg bojevnikov Steve Kerr.

Liga NBA,finale:

Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors 113:118
(Golden State Warriors v zmagah vodi s 3:0)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.