Šport > Košarka
52 ogledov

Bojevniki nemočni proti navezi Dragić-Bledsoe

Dragić Los Angeles Lakers Phoenix Suns liga NBA Reuters
Goran Dragić in njegov soigralec Eric Bledsoe sta z izvrstno predstavo zadržala nalet Golden State Warriors in v nedeljo zvečer s Phoenix Suns slavila še peto zaporedno zmago (106:102).

Proti eni najbolj učinkovitih ekip letošnje sezone je Eric Bledsoe dosegel kar 24 točk v zadnji četrtini, Goran Dragić pa jih je skozi celo tekmo pristavil 21 za peto zaporedno zmago Phoenix Suns. Za skupno 14. zmago v sezoni je bil Dragić proti Golden State Warriors nezgrešljiv z meti za tri točke (4/4).

"Pri teh fantih nikoli ne veš. Tudi, če vodiš za 15 točk, lahko še vedno zmagajo," je goste po tekmi pohvalil Ljubljančan. Nekdanji slovanovec je 20 točk ali več dosegel že tretjič zapored, kar se mu je primerilo šele tretjič v karieri in prvič v dresu Phoenixa. Na zadnjih treh tekmah ima Dragić povprečje 27 točk na tekmo ob 58-odstotnem metu iz igre in 10:15 za tri točke.

Želijo postati ekipa za končnico

"Imamo štirinajst zmag in naša želja zdaj je, da postanemo ekipa, ki se bo potegovala za uvrstitev v končnico," je po tekmi še dejal Dragić.  "Prepričan sem, da se lahko naša branilca enakovredno kosata z vsemi zasedbami v ligi," je pristavil njegov trener Jeff Hornacek, Bledsoe pa o Dragiću dodaja: "Vsako tekmo si vzameva kot poglavje zase. Dobro se dopolnjujeva in uživava, ko sva skupaj na igrišču."

V boju s tekmeci iz pacifiške skupine sta se pri Phoenixu izkazala še Bledsoe, ki je dosegel 24 točk ter imel osem podaj in prav toliko skokov, ter Channing Frye z 20 točkami.

"Hvala, končno!"

V boju s tekmeci iz pacifiške skupine sta se pri Phoenixu izkazala še Bledsoe, ki je dosegel 24 točk ter imel osem podaj in prav toliko skokov, ter Channing Frye z 20 točkami. Na ostalih prizoriščih je bilo najbolj napeto v Detroitu, kjer so gostje Portland Trail Blazers slavili v zadnji sekundi podaljška. Junak je postal Damian Lillard, ki je osem od svojih 23 točk dosegel v podaljšku, sicer pa iz igre metal slabih 6:21.

"Imel sem veliko metov, ki sem jih pravilno vrgel, vendar žoga ni hotela skozi obroč. Ko sem zadel tega zadnjega, sem si rekel, hvala, končno!" je dejal Lillard. Pri Portlandu, najboljši ekipi na zahodu, ki je v zadnji četrtini nadoknadil 13 točk zaostanka, je LaMarcus Aldridge dosegel 27 točk in 12 skokov, Francoz Nicolas Batum pa 18 točk. Najboljši strelec pri Detroitu je bil Josh Smith z 31 točkami in metom iz igre 13:17.

Gromi še vedno neporaženi doma

Oklahoma City Thunder nadaljuje odlične predstave pred domačimi gledalci, kjer v tej sezoni še ni izgubila tekme. Tokratna žrtev so bili Orlando Magic, ki so izgubili osmo tekmo v zadnjih devetih nastopih, čeprav so v zadnji četrtini nadoknadili 16 točk zaostanka in se 20 sekund pred koncem približali na vsega dve točki.

Zmagali so tudi košarkarji Minnesote Timberwolves, ki so ugnali Memphis Grizzlies, Denver Nuggets, ki so bili boljši od New Orleans Hornets, ter Sacramento Kings proti Houston Rockets.

Liga NBA, rezultati:

Phoenix Suns : Golden State Warriors 106:102
Detroit Pistons : Portland Trail Blazers 109:111*
Memphis Grizzlies : Minnesota Timberwolves 93:101
Sacramento Kings : Houston Rockets 106:91
Oklahoma City Thunder : Orlando Magic 101:98
Denver Nuggets : New Orleans Pelicans 102:92
* – po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.