Šport > Košarka
22 ogledov

Bojevniki po 40 letih spet v finalu

stephen curry golden state warriors EPA
Ekipa Golden State Wariors je v peti tekmi finala končnice zahodne konference s 104:90 premagala Houston Rockets in se s 4:1 v zmagah uvrstila v veliki finale lige NBA.

Najboljši strelec domače ekipe je bil Stephen Curry, ki je dosegel 26 točk, osem skokov in šest podaj, dve točki manj je prispeval Harrison Barnes.''Zakaj pa ne mi?'' je množico nagovoril Curry. ''The Bay Area čaka že 40 let. Mislim, da je čas,'' je dodal.

Po štirih sušnih desetletjih bodo imeli košarkarji ekipe Golden State Warriors spet priložnost, da se borijo za šampionske prstane lige NBA. Po porazu v četrti tekmi, v kateri se je poškodoval Curry, so pred svojimi navijači prav na krilih svojega najboljšega igralca in najbolj koristnega igralca najmočnejše košarkarske lige na svetu prišli še do četrte zmage v finalu končnice zahodne konference.

Po prvi četrtini so s petimi točkami prednosti sicer vodili košarkarji iz Houstona, toda druga se je začela z delnim izidom 10:0 za domačo ekipo, ki nato svojega vodstva ni več izpustila iz rok. V tretji četrtini so se jim gostje nekajkrat približali na točko zaostanka, s košem Barnesa pa je Golden State sedem minut pred koncem tekme povedel s 87:72, kar mu je zadostovalo za novo zmago. Zadnjih pet točk na tekmi je s prostih metov dosegel Curry.

"Zaslužili smo si to slavje, saj smo bili najboljši že po rednem delu lige NBA, zelo dobro pa smo igrali tudi v končnici. Toda glavni posel nas šele čaka," je strasti po veliki zmagi nekoliko hladil Klay Thompson, ki je bil ob Curryju in Barnesu tretji igralec Golden Statea, ki je dosegel več kot dvajset točk za svojo ekipo. V skoku je bil najboljši mož domače ekipe Andrew Bogut, ki je imel 14 uspešnih skokov, vendar v 19 minutah ni dosegel niti točke.

Medtem, ko je v domači ekipi trojka Curry, Barnes in Thompson skupaj dosegla 70 točk, gostje v svojih vrstah niso imeli tako razpoloženih igralcev. Resda je vsak izmed prve peterke dosegel po več kot deset točk, vendar nihče več kot 20. Njihov najboljši strelec Dwight Howard (18 točkami) je bil s 16 skoki tudi najboljši skakalec tekme. Zatajil je James Harden, ki je pred dvema dnevoma ob edini zmagi Houstona v tej seriji prispeval kar 45 točk, tokrat pa tekmo končal le pri 14 točkah in to ob metu iz igre za dve točki 2:11, zgrešil pa je tudi vse tri mete za tri točke.

"Morda smo po domači zmagi nocoj želeli preveč, vendar v prehodu v napad nismo bili dovolj dobri. Čeprav smo izgubili, je za nami zelo dobra sezona. Želim si, da bi bili prihodnjo sezono še boljši. Prepričan sem, da tudi bomo," navkljub porazu ni bil nezadovoljen Harden.

V velikem finalu se bosta pomerili ekipi Golden State Warriors in Cleveland Cavaliers. Prva finalna tekma bo na sporedu v noči na 5. junij v Oaklandu po slovenskem času. Tudi veliki finale se igra na štiri zmage, hkrati pa bo to tudi dvoboj Stephena Curryja in LeBrona Jamesa. V rednem delu lige NBA sta se ekipi srečali dvakrat, obe sta v svoji dvorani zmagali, Golden State s 112:94, Cleveland Cavaliers pa s 110:99.

Liga NBA, konferenčni finale:

Golden State Warriors : Houston Rockets 104:90 /4:1/

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.