Šport > Košarka
11 ogledov

Bojevniki po sledeh Jordanovih Bikov

kevin durant EPA
Aktualni podprvaki lige NBA Golden State Warriors do na domačem parketu premagali New York Knicks, za katere je dve minuti igral tudi slovenski branilec Saša Vujačić.

Bojevniki so ponoči s 103:90 pod domačima obročema Oracle Arene premagali New York Knicks. V ospredju pri domačih sta bila Klay Thompson s 25 točkami in JaVale McGee, ki je s 17 točkami dodal svoj najboljši dosežek v tej sezoni. Prvi zvezdnik moštva Golden State Stephen Curry je imel tokrat strelsko precej skromen večer. Dosegel je le osem točk, a je dal deset skokov, kar je največ v tej sezoni, in osem podaj. Kevin Durant pa je dosegel 15 točk, 14 skokov in osem podaj.

Bojevniki so uspešno ustavili začetno peterko Knicks, saj je le Brandon Jennings vpisal 10 točk. Z rezervne klopi sta Justin Holiday in Ron Baker dodala 15 oziroma 13 točk. Kratko priložnost, dve minuti, je dobil tudi Mariborčan Saša Vujačić, ki je pa ni izkoristil, zgrešil je met za tri točke, edini met na koš, in ostal s prazno statistiko. V postavi ekipe iz New Yorka sta manjkala Carmelo Anthony in Derrick Rose.

Bojevniki so vnovič blesteli s podajami, vsega skupaj so zbrali 41 podaj, vseh prvih 36 košev so dosegli prav s podajami in vseh 11 igralcev, ki je igralo v prvem polčasu, je bilo uspešnih ob metu na koš. Na tretji tekmi v tej sezoni so zbrali 40 ali več podaj, s čimer so kot prvi ponovili dosežek Chicago Bulls iz sezone 1996/97.

San Antonio Spurs je s 107:93 odpravil domače moštvo Phoenix Suns. Ostroge so vpisale še tretjo zaporedno zmago za 80 odstotno statistiko zmag in porazov 21-5 in drugo mesto v razvrstitvi zahodne konference in lige NBA.

Pri ostrogah, ki ostaja najboljše moštvo na gostovanjih, sta bila najbolj razpoložena Kawhi Leonard, ki je zbral 18 točk in 10 skokov, ter Katalonec Pau Gasol z 18 točkami in devetimi skoki. Ostroge so na zadnjih 15 tekmah v gosteh le enkrat izgubile.

V derbiju centralne skupine vzhodne konference je domače moštvo Milwaukee Bucks s 108:97 odpravilo gostujoči kolektiv Chicago Bulls. Telički so bike, ki so doživeli že drugi poraz po vrsti, nadigrali s pomočjo dvojice, ki sta jo sestavljala Giannis Antetokounmpo (30 točk) in Jabari Parker (28 točk). Pri moštvu iz vetrovnega mesta je Jimmy Butler zbral 21 točk, nekdanji soigralec Gorana Dragića pri Miamiju Dwyane Wade pa je vpisal 20 točk.

Junak tekme v New Orleansu je bil Anthony Davis s 35 točkami, 16 skoki in petimi blokadami za zmago gostiteljev Pelicans proti Indiana Pacers s 102:95. Novinec Buddy Hield je dosegel najboljši dosežek v karieri z 21 točkami.

Košarkarji Denver Nuggets so doma s 132:120 premagali gostujoče moštvo Portland Trail Blazers. V majici Denverja se je izkazal Danilo Gallinari, ki je 20 od skupno 27 točk dosegel že v prvem polčasu. Portland je izgubil kljub izjemni predstavi Damiana Lillarda, ki je vpisal 40 točk in 10 podaj.

Liga NBA, izidi:

Golden State Warriors - New York Knicks 103:90
Saša Vujačić: V 2 minutah zgrešil trojko za NY Knicks

Milwaukee Bucks - Chicago Bulls 108:97
New Orleans Pelicans - Indiana Pacers 102:95
Denver Nuggets - Portland Trail Blazers 132:120
Phoenix Suns - San Antoino Spurs 92:107

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.