Šport > Košarka
20 ogledov

Bojevniki prvi po Jordanovih Bikih

golden state warriors EPA
Golden State Warriors so postali šele druga ekipa v zgodovini NBA, ki je v rednem delu sezone zbrala 70 zmag. Bojevnikom do rekorda Chicago Bulls manjkata samo še dve zmagi.

Golden State Warriors so na pragu zgodovinskega rekorda, potem ko se v noči na petek s 112:101 premagali San Antonio Spurs in si zagotovili mesto prvega nosilca v zahodni konferenci.

Stephen Curry in druščina so tako ponovili dosežek legendarnega Michaela Jordana in Chicago Bulls, ki so v sezoni 1995/1996 kot prva ekipa v zgodovini presegli magično mejo 70. zmag

Do konca rednega dela so še tri tekme in varovanci Steva Kerra, ki je pred dvema desetletjema igral za Chicago Bulls, potrebujejo tri zmage, če želijo izboljšati dosežek neuradno najboljše NBA ekipe vseh časov.

''V zgodovini je dvema ekipama uspelo priti do te točke, kjer se nahajamo. Ponosni smo na ta trenutek,'' je povedal prvi zvezdnik Stephen Curry, ki je na obračunu z ostrogami prispeval 27 točk. 

Kerr je priznal, da bi pred začetkom končnice raje spočil  nekatere svoje najboljše košarkarje, vendar so igralci odločeni, da posežejo o rekordu. ''Večina fantov pravi 'tu smo, trudilil smo se, pojdimo po rekord','' je povedal Draymond Green.

Golden State si je z zmago proti velikemu tekmecu, s katerim se bo do izteka rednega dela sezone pomeril še enkrat, zagotovil najboljše izhodišče v zahodni konferenci. ''Potrebovali smo 70 zmag, da smo si zagotovili mesto prvega nosilca. To vam pove vse o ekipi v drugi garderobi,'' je dejal Kerr.

S pohvalami na račun nasprotnika ni skoparil niti legendarni Gregg Popovich. ''Proti tem fantom si ne smeš privoščiti napake. Če izgubiš koncentracijo v obrambi, mečeš v nepravem trenutku ali žoge ne premikaš dovolj hitro, si v velikih težavah,'' je dejal trener San Antonia.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.