Šport > Košarka
18 ogledov

Bojevniki so se odrekli Jasikevičiusu

Ostal brez službe - Šarunas Jasikevičius. Žurnal24 main
Ameriško košarkarsko moštvo v NBA Golden State Warriors se je dve leti pred iztekom pogodbe odreklo uslugam odličnega litovskega organizatorja igre Šarunasa Jasikevičiusa.
Šarunas Jasikevičuis, nekdanji igralec ljubljanske Olimpije, španske Barcelone in izraelskega Maccabija iz Tel Aviva, je januarja letos iz Indiane v izmenjavi, ki je vključevala osem igralcev, prestopil v Golden State Warriors, a si nikoli ni pridobil pravega zaupanja pri trenerju Donu Nelsonu.

Jasikevičiusovo povprečje v rednem delu sezone je znašalo 4,3 točke in 2,3 podaje na tekmo, v končnici - bojevniki so se uvrstili v drugi krog zahodne konference - pa je zbral pičlih sedem minut. V NBA je 31-letni Litovec prišel pred sezono 2005/6, v 138 tekmah pri Indiani in Golden Stateu pa je imel povprečje 6.8 točke in 2.9 podaje na tekmo. "V interesu kluba in Jasikevičiusa je, da se razidemo in mu ponudimo možnost za dokazovanje v drugi sredini. Želi si vodilno vlogo v moštvu in več igralnega časa, kar bo imel zdaj priložnost poiskati," je dejal eden glavnih operativnih mož moštva iz Oaklanda Chris Mullin, nekdanji odlični košarkar ter član prvega in edinega pravega sanjskega ameriškega moštva z olimpijskih iger v Barceloni leta 1992.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.