Šport > Košarka
2 ogledov

Boki: CSKA bolj izkušen

Boštjan Nachbar je okusil prvi moskovski derbi. Žurnal24 main
V Moskvi je bil odigran veliki mestni košarkarski derbi med CSKA-jem in Dinamom, za katere letos igrajo trije Slovenci. Zmage sta se veselila Erazem Lorbek in Matjaž Smodiš.
 

Preberite še:

Smodiš: CSKA je v finančni krizi
CSKA pred bankrotom?

Intervju: Boštjan Nachbar

Slovenca v vrstah slavnega CSKA-ja sta bila ob zmagi z 86:78 zgolj opazovalca v civilu. Boštjan Nachbar je na drugi strani prvi zveznik Dinama , v katerega se je pred sezono preselil iz lige NBA. V 32 minutah je dosegel 13 točk, za zurnal24.si pa takole strnil občutke po tekmi: "Res gre za pravi derbi. Dvorana je bila polna do zadnjega kotička. Pričakovanja so bila velika. Tekmo smo začeli zelo dobro, vodili večji del prvega polčasa. V drugem delu so prevagale njihove izkušnje. Vidi se jim, da so kot ekipa dalj časa skupaj. Z rutino so znali priti do malo večje razlike in prednost obdržati do konca. Za nas je bila tekma zelo pomembna, saj smo prvič igrali težjo tekmo in to proti eni najboljših ekip v Evropi. Za nas je to zelo dobra izkušnja, saj še rastemo in bomo samo še napredovali."

Nachbar pravi, da pred tekmo niso izobesili bele zastave: "V tekmo smo šli z upanjem na zmago. Zavedali smo se tudi, da poraz ne bo nikakršna tragedija. CSKA še vedno velja za najboljšo ekipo. Od nas nihče ni pričakoval zmago, zato nismo čutili pritiska. Igrali smo na njihovem terenu, čaka nas še ena tekma doma. Delali smo napake iz katerih se lahko veliko naučimo in to bomo znali že na naslednjih tekmah unovčiti."


Nachbar je pri Dinamu eden izmed udarnih mož Davida Blatta.

 
Nachbar, ki je pred ligo NBA že igral v Evropi za Olimpijo in Benetton , pozna vročekrvne navijače. Rusi niso takšni. "Navijači niti niso tako vročekrvni in fanatični. Vidi se, da imajo ljudje radi košarko, navdušujejo se nad lepimi potezami. Aplavz smo poželi tako eni kot drugi. Ni pa to neka Grčija in Turčija, kjer so navijači res fanatični."

So pa slednji od Slovencev pesti lahko stiskali le za Nachbarja, saj Erazma Lorbka in Matjaža Smodiša ni bilo v kadru za tekmo. Smodiš sploh ni bil prijavljen za tekmo, medtem, ko naj bi bil Lorbek lažje poškodovan. "Predvsem me je presenetilo, da ni igral Erazem Lorbek, za Smodiša sem vedel, da ne bo v postavi. Erazem je eden najboljših igralcev v vrstah CSKA-ja. Ettore Messina se je najbrž iz taktičnih razlogov odločil, da ga ne uvrsti v moštvo. Proti nam je igral z malo nižjo postavo, kar se mu je na koncu obrestovalo. Vendar pa prisotnost Erazma v nobenem trenutku moštvu ne more škodovati, lahko le veliko pomaga," je prepričan krilni igralec, ki z obema ni sklepal pred tekmo nikakršnih stav, so pa po srečanju izmenjali nekaj besed.

V moštvu Dinama je bil s 25 točkami prvi strelec Janero Pargo , še lani član New Orleansa . Dinamo je v sedmih tekmah zbral pet zmag in dva poraza in je na lestvici ruskega prvenstva uvrščen na tretje mesto. CSKA je s popolnim izkupičkom šestih zmag prvi. Moštvi se bosta med seboj udarili še enkrat, takrat bo gostitelj Dinamo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.