Šport > Košarka
9 ogledov

Boki: "Gleženj še malce zateka"

boki nachbar kamp koper
1/22
Barbara Milavec
Slovenski reprezentant Boštjan Nachbar v Kopru gosti že svoj peti košarkarski kamp za otroke. Nato se bo posvetil izbrani vrsti.

"V bistvu smo letos vse le še nadgradili. Smo izjemno zadovoljni z opravljenim delom, najpomembnejše pa je, da so zadovoljni tudi otroci. Težimo k temu, da je to res pravi košarkarski kamp. Urnik je natrpan, a to je otrokom všeč. V čim krajšem času se želijo namreč čim več naučiti. Sam sem prve prave košarkarske korake opravil prav na takšnih kampih. Prej nisem igral. Na tem kampu sodelujejo tako začetniki kot tudi takšni, za katere je čudno, da so jih klubi spregledali," je po nekaj dneh prvega termina dejal Boki, ki bo letos v Kopru gostil dve izmeni s po 80 nadobudnimi košarkarji. Pri njegovem delu mu tokrat pomaga okoli 25 ljudi. "Začeli smo s petimi ljudmi, zdaj pa nas je že petkrat več. To je dokaz, da hitro rastemo, naslednje leto pa nameravamo število sodelujočih otrok še dvigniti. Normalno, da je treba ob njihovem večjem številu povečati tudi število trenerjev, učiteljic, oskrbnikov in asistentov, ki poskrbijo, da vse poteka po načrtih," pravi Nachbar, ki bo tokrat treniral tudi z otroki iz tujine. Na prvem terminu je tako nekaj fantov iz Italije, v drugem pa iz Avstrije, Romunije, Črne Gore in Italije. Kampa se bo udeležilo tudi precej deklet, približno 30. 

Nachbar bo tudi letos sicer zastopal barve slovenske izbrane vrste na evropskem prvenstvu v Litvi. "Stanje gležnja je iz dneva v dan boljše. Vse skupaj še ni idealno, a že lahko tečem in skačem. Gleženj še malce zateka, a verjamem, da ob večjih obremenitvah ne bo hujših težav. Tisti dodaten teden, ki mi ga je dal na voljo selektor Božidar Maljković, mi bo prišel še kako prav, 18. julija pa bom startal na polno," je o stanju poškodovanega gležnja povedal Dravograjčan, ki bo med sezono iskal tudi nov klub. Nekoliko ga pri tem moti lockout v ligi NBA: "Moral bom biti zelo potrpežljiv. Razmere so letos zaradi lockouta precej drugačne, čudne. Prestopni rok je zaradi tega nekoliko otežen, na iskanje delodajalca pa bodo vplivale tudi finančne težave mnogih klubov. Med poletjem se bo gotovo nekaj našlo, moram biti le potrpežljiv. Je pa v podobnem položaju še veliko igralcev, ki čakajo, kako se bo razpletla zadeva v ZDA. Zdaj je tako ali tako v ospredju reprezentanca."

Ta tudi tokrat ne bo popolna. "V šali lahko rečem, da smo na to že navajeni. Menim, da se bomo kljub temu z novim selektorjem dobro ujeli. Apetiti so visoki, tudi v tujini nas uvrščajo med favorite, a to bo treba pokazati tudi na parketu. Kljub nekaterim izostankom sem prepričan, da bomo imeli močno reprezentanco. Pomembna bo kemija in če nam jo uspe ustvariti, bomo zelo težko premagljivi," je prepričan Nachbar, ki smo ga tudi vprašali za mnenje o tem, da Emir Preldžić ne bo več igral za Slovenijo. "Je mlad, dober igralec, ki se bo verjetno še razvijal. A ko gre za reprezentanco, je pomembna želja. Če fant ni s srcem pri stvari, je škoda sploh razpravljati o tem. Če se ne počuti Slovenca, nima v izbrani vrsti kaj iskati," meni Nachbar. Ta je v velikem finalu lige NBA navijal za Dallas: "Pred končnico sem napovedal, da znajo priti zelo daleč, na koncu pa so bili celo prvaki. Bil sem vesel, še zlasti zaradi Jasona Kidda. Z njim sem igral tri leta in vem, da si je ta šampionski prstan zelo želel."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.