Šport > Košarka
19 ogledov

Boki: "Igralce Olimpije poznamo"

Boštjan Nachbar bo po desetih letih spet igral v Ljubljani. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Košarkarji Olimpije v sredo odpirajo novo sezono v Evroligi. V goste v Stožice prihaja Efes Pilsen z Boštjanom Nachbarjem na čelu. Boki odkrito govori, da Turki prihajajo po zmago.

Boštjan Nachbar bo v novi sezoni v Efes Pilsnu eden od nosilcev igre. To je dokazal na zadnji tekmi, ko je dosegel 13 točk. V intervjuju je med drugim povedal, da Efes v Stožice prihaja po zmago in da igralci Olimpije zanj in za klub niso neznanka.

Sicer imamo nekaj težav s poškodbami. Predvsem pod košem smo nekoliko tanki. Poškodovan je Radulica, turški reprezentant Kerem Gölüm si je težje poškodoval gleženj, Roberts ima težave s kolenom. Z agresivnostjo in pametno igro bomo poskušali nadoknaditi luknje.
Boštjan Nachbar
V Ljubljano prihajate v dobri formi. Se strinjate?
Formo iz poletja poskušam prenesti v redni del sezone. Je zelo naporno, saj nisem imel pravega odmora. Od 20. junija naprej imam za seboj že 30 tekem, tako da je sezona že zelo dolga.

Podobno kot vi so tudi vaši soigralci že dolgo v tekmovalnem ritmu. Je to prednost pred gostovanjem pri Olimpiji?

V moštvu je pet turških reprezentantov z zadnjega SP. Vsi so dobro pripravljeni in so vrhunski igralci. Tudi ostali so v formi. Sicer imamo nekaj težav s poškodbami. Predvsem pod košem smo nekoliko tanki. Poškodovan je Radulica, turški reprezentant Kerem Gölüm si je težje poškodoval gleženj, Roberts ima težave s kolenom. Z agresivnostjo in pametno igro bomo poskušali nadoknaditi luknje.

Ste se o Olimpiji že kaj pogovarjali?
Malo smo se dotaknili prve tekme v Evroligi z Olimpijo. Analiza nas čaka danes zvečer in jutri. Olimpija je ekipa, ki je sestavljena na novo. Kar zadeva posamezne igralce, ni neznank. Zavedamo se, kaj njihovi igralci zmorejo in kaj ne. Vseeno jih še nismo videli igrati skupaj. Mislim, da bo to po drugi strani neznanka tudi za njih. Vsaka tekma v Evroligi je težka. Upam, da bo dvorana polna, želja po zmagi je ogromna. Upam, da bodo igralci prišli na svoj račun.



Pa vseeno, je igra Olimpije v polni postavi, ki je za vse še neznanka, minus ali plus za vas?

Mi se s tem ne obremenjujemo. O tem nismo rekli niti ene besede. Upam, da bo Olimpija v polni postavi.

Kako menite, da vas bodo sprejeli navijači Olimpije?
Lepo bo igrati v Ljubljani, v Stožicah. Ko bom enkrat stopil v dvorano, sploh nimam pomislekov, da igram proti Olimpiji ali Los Angeles Lakers. Tekma je zame povsem enaka, poskušal bom storiti vse, da vzamemo prvi dve točki na gostovanju.

Mi gremo v Ljubljano po zmago, tega ne skrivamo. Vem, da tudi Olimpija računa na zmago. Tekma bo prava poslastica.
Boštjan Nachbar
Kakšne možnosti pripisujete vaši ekipi za zmago?
Prvi del Evrolige je tako kratek, da je treba poraz ali zmago čim hitreje pozabiti. Mi gremo v Ljubljano po zmago, tega ne skrivamo. Vem, da tudi Olimpija računa na zmago. Tekma bo prava poslastica.

V preteklih letih vam je trener ponujal malo možnosti za igro. Bo letos drugače?

Situacija je precej drugačna. Veljam za enega od nosilcev igre v ekipi. To je trener izpostavil že na samem začetku. Nikoli se ne postavljam pred ekipo, tudi na glas ne zahtevam, koliko želim igrati. To prepuščam trenerju. S prejšnjim se nisem ujel, vseeno znotraj ekipe nisem delal nobenih težav. Zdaj mi trener zelo zaupa, od mene pričakuje, da dam 120 odstotkov na vsakem treningu in tekmi. Truditi se moram vsak dan, vendar pa mi to ustreza. Nihče pa ne mara, če te pustijo na klopi.

V Turčiji se je slovenski koloniji pridružil tudi Sani Bečirović. Sta se že kaj dobila?
Sani stanuje v Ankari, jaz v Istanbulu. Vseeno sva skoraj vsak dan na zvezi. Vesel sem, da je našel dobro sredino, kjer bo lahko dobro igral in pokazal, da je dober igralec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.