Šport > Košarka
17915 ogledov

Bosanci ne morejo verjeti: sloviti Mayweather čestital Luki

Luka Garza in Floyd Mayweather Reševalni pas/Twitter
Ste že slišali za Luko Garzo? Najbrž še niste, a njegove delnice čez lužo rastejo čez noč. Po zmagi nad LA Lakers mu je čestital tudi sloviti boksarski šampion Floyd Mayweather.

Reprezentant Bosne in Hercegovine, mladi košarkar Luka Garza, je imel sijajen večer na tekmi domače Minnesote Timberwolves proti sloviti zasedbi Los Angeles Lakers, za katero igra tudi trenutno največji zvezdnik lige LeBron James. Garza je na tekmi predsezone v pičlih 12 minutah dosegel 15 točk in navdušil zbrano občinstvo v Minneapolisu. 

Luka Garza je sicer ameriški košarkar in je rojen v ZDA, toda ker njegova mama Sejla prihaja iz Bosne, je pred leti zaprosil tudi za bosansko državljanstvo ter ga tudi pridobil, tako pa je pridobil tudi pravico nastopanja za reprezentanco Bosne in Hercegovine. V BiH njegovo potezo zelo cenijo in ga na njegovi klubski poti redno spremljajo. 

Zanimivo pa je, da je povezan tudi s Slovenijo. Njegov bratranec je Amar Alibegović, čigar oče pa je seveda slovenski košarkarski javnosti zelo dobro poznani Teoman Alibegović, eden najboljših reprezentantov Slovenije vseh časov. Amar Alibegović si sicer kruh trenutno služi pri ljubljanski Cedeviti Olimpiji. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.