Šport > Košarka
9113 ogledov

Bosta tvorca evropskega zlata spet skupaj?

Goran Dragić
Goran Dragić bi lahko po poročanju nekaterih medijev združil moči s starim znancem.

Že ob koncu minule sezone v ligi NBA so se pojavile govorice, da bi lahko Goran Dragić zapustil vrste Vročice iz Miamija in še tretjič v svoji karieri čez lužo oblekel dres Phoenixa. Možnost za kaj takšnega naj bi se zdaj še nekoliko povečala, ko je na klop Sonc sedel nekdanji selektor Slovenije Igor Kokoškov, ki je Dragića in kolege pred letom dni popeljal do zlatega odličja na evropskem prvenstvu.

Pri ArizonaSports.com so tako zapisali, da so pri Miamiju že uvrstili na seznam tistih, ki jih lahko vključijo v menjave z ostalimi klubi.

Dragić je leta 2015 z Miamijem podpisal petletno pogodbo v vrednosti 85 milijonov dolarjev, zdaj pa vstopa v svojo četrto leto sodelovanja z Vročico. V treh letih in pol, ki jih je preživel na Floridi, je v povprečju dosegal 17.2 točke, 3.9 skoka in 5.4 podaje na tekmo, v minuli sezoni pa je prvič v karieri zaigral tudi na All-Star tekmi. Sezono je zaključil s povprečjem 17.3 točke, 4.1 ulovljene žoge in 4.8 asistence na dvoboj. 

Dvaintridesetletni košarkar se je Miamiju pridružil prav iz Phoenixa, ločitev med njim in arizonskim klubom pa ni bila najprijetnejša. Slovenski košarkar je takrat namreč zahteval trade. Pri Soncih zdaj potrebujejo izkušenega organizatorja igre, še zlasti po menjavi s katero so v Houston poslali  Brandona Knighta. Po poročanju Amico Hoops naj bi bili pri Miamiju pripravljeni Dragića zamenjati za izbor prvega kroga v naslednjih naborih. 

Ob govoricah o možnem poslu med Miamijem in Phoenixom so se odzvali tudi navijači obeh klubov. Prvi bi bili z omenjeno menjavo večinoma nezadovoljni, drugi pa bi jo pozdravili. "Rad bi videl Dragića v Phoenixu, je zelo podcenjen organizator igre," se je tako oglasil eden izmed navijačev Sonc.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.