Šport > Košarka
2 ogledov

Boston četrtič na kolenih

Kevin Garnett: 9,2 skoka, 18,8 točke, 1,2 blokade in 1,4 ukradene žoge na tekmo. Žurnal24 main
Košarkarji Charlotte Bobcatsov so s 95:83 ugnali najboljše moštvo lige NBA Boston in mu prizadejali šele četrti poraz v sezoni. Od slovenskih košarkarjev sta imela največ uspeha Rašo Nesterovič in Boštjan Nachbar.
 

Liga NBA

Toronto : Philadelphia 109:96
Atlanta : Cleveland 90:81
Charlotte
: Boston 95:83
New Jerey
: Seattle 99:88
Houston
: New York 101:92
Milwaukee
: Miami 98:92
LA Lakers
: New Orleans 109:80
Dallas
: Detroit 102:86
Portland
: Golden State 109:91
Orlando : LA Clippers 106:113
Phoenix : Indiana 129:122*
* - po podaljšku

Da bi bilo presenečenje še večje, je nekdanje moštvo slovenskega centra Primoža Brezca zmago slavilo na gostovanju v Bostonu pred 18.624 gledalci. Z uspehom so prekinili niz devetih zaporednih zmag Kevina Garnetta in druščine. Bobcatse je do zmage vodil James Richardson , ki je ob 34 točkah še devetkrat uspešno skočil pod obema obročema. To je šele njihova druga gostujoča zmaga v sezoni, na drugi strani pa prav tako drugi poraz Keltov v 18 srečanjih v domačem Banknorth Gardnu. Prvi poraz sega v 19. december, ko so na obisk v Boston pripotovali košarkarji Detroita.

Gostitelji so ob polčasu že zaostajali za štiri točke (41:45), v zadnji četrtini pa se nasprotniku nikoli niso uspeli približati na manj kot sedem točk zaostanka. V vrstah Bostona je priključek držal Kevin Garnett , 24 točk in osem skokov, ki pa ni imel dovolj pomoči soigralcev, poznala pa se je tudi odsotnost zvezdnika Raya Allena , ki mu je nastop preprečila poškodba.

Tekme so odigrala štiri moštva slovenskih predstavnikov. Slovenca Rašo Nesterovič in Boštjan Nachbar sta skupaj dosegla 15 točk. Toronto je gostil Philadelphio in ji zadal že peti zaporedni poraz. V vrstah "Kanadčanov", ki so slavili s 109:96, je bil najuspešnejši Anthony Parker . Nekdanji član Maccabija je z 22 točkami izenačil najboljši dosežek sezone. Nesterovič je v 21 minutah zbral osem točk in pet skokov.

LeBron James je bil znova vroč (31 točk), a sam ni mogel preprečiti poraza Clevelanda na srečanju z Atlanto. © Action Images

 

Zmage se je veselil tudi Boštjan Nachbar, ki je imel od vseh Slovencev največjo minutažo. Pri zmagi New Jerseyja je sodeloval 27 minut. Od 14 poskusov iz igre je zadel le dvakrat, skupno pa dosegel sedem točk. Kljub slabemu metu Nachbarja in dejstvu, da Jasonu Kiddu ni uspelo še četrtič zaporedoma doseči trojnega dvojčka, zmanjkalo mu je pet skokov, zadnjo četrtino pa je presedel na klopi, so Mrežice doma za 11 točk, z 99:88, ugnale Seattle. Kidd je na koncu ob enajstih podajah dosegel še 16 točk, spet pa je blestel Richard Jefferson , ki je v statistiko vpisal 28 točk.

Medtem ko Saša Vujačič v zmagi Los Angeles Lakersov nad New Orleansom (109:80) ni bil na seznamu prijavljenih igralcev za tekmo, je Primož Brezec na gostovanju Detroita pri Dallasu na parketu prebil sedem minut, a ob osebni napaki in skoku ni niti enkrat vrgel na koš. Dirk Nowitzki je s 23 točkami vodil Dallas do visoke zmage (102:86) nad vodilnim moštvom Centralne divizije.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.