Šport > Košarka
16 ogledov

Boston dobil sedmo, odločilno tekmo

boston celtics rajon rondo Reuters
Košarkarji Boston Celtics so si ponoči na sedmi tekmi polfinala vzhodne konference severnoameriške lige NBA z zmago s 85:75 nad Philadelphio priborili finale vzhodne konference. Junak Bostona je bil Rajon Rondo s trojnim dvojčkom, ko je 18 točkam dodal še deset skokov in deset podaj.

Boston je polfinalno serijo dobil z izidom 4:3 v zmagah, v naslednjem krogu ga v ponedeljek zvečer čaka Miami. Rondo je zgolj v zadnji četrtini dosegel 11 točk, od tega devet v zadnjih štirih minutah tekme. Kevin Garnett je dodal 18 točk in 13 skokov.

''Zares se je izkazal. Ekipo je sprejel na svoja pleča,'' je o odlični predstavi Rondoja povedal Jrue Holiday. "Veliki trojici" - Garnett, Paul Pierce, Ray Allen - se je tako pridružil nov član. "Ne gre za tri velike, ampak za po mojem mnenju štiri prvake. Če izpustimo Ronda, delamo veliko napako," je povedal trener keltov Doc Rivers.

V minuli sezoni je Miami v drugem krogu končnice Boston izločil v petih tekmah, leto prej pa so kelti dobili serijo v prvem krogu, nato pa v drugem krogu premagali še Cleveland, pri katerem je takrat zadnjo sezono igral LeBron James, preden se je pridružil Miamiju. ''Lansko leto je preteklost. Smo povsem druga ekipa. Čutimo, da lahko premagamo Miami. Prišli smo do sem, zato v moji glavi ni dvoma, da lahko storimo še en korak. Moramo oditi tja in poskrbeti za to,'' pa je po zmagi povedal Rondo.

Najboljši v vrsti Philadelphie je bil Andre Iguodala z 18 točkami, Elton Brand in Jrue Holiday pa sta jih vsak dodala po 15.

''Sem že spakiral. Mi bomo pripravljeni. Vem, da bo časovno naporno, toda mi nismo ekipa izgovorov. V ponedeljek bomo nared,'' je povedal trener Celticsov Doc Rivers.

Zmagovalec finala v vzhodni konferenci se bo v velikem finalu lige NBA pomeril z boljšim iz odločilnega dvoboja na Zahodu med moštvoma iz San Antonia in Oklahome Cityja.

Liga NBA, konferenčni polfinale, vzhod:

Boston Celtics - Philadelphia 76ers 85:75 /4:3/
Garnett 18, Rondo 18, 10 as., 10 sk., Bass 16; Igoudala 18, Holiday 15

// - izid v zmagah

Komentarjev 1
  • grega.prebil 11:35 27.maj 2012.

    ** Komentar je bil zaradi neprimerne vsebine odstranjen **