Šport > Košarka
27 ogledov

Boston: kriza na vidiku?

Boston Paul Pierce Žurnal24 main
V Ligi NBA je Boston zašel v krizo. Prvaki iz leta 2008 so izgubili drugič zapored. Pred domačimi navijači jih je s 108:102 porazil Houston, ki je prekinil niz petih zaporednih porazov.

Houston je za nameček igral še brez Kevina Martina, jezni trener Bostona Doc Rivers pa je po porazu svoje varovance opomnil, da morajo tekme rednega dela prvenstva jemati bolj resno.

Boston po novem, že devetem porazu v sezoni, ni več vodilno moštvo na Vzhodu. Prehitel ga je zvezdniški Miami, ki ima poraz več, a tudi dve zmagi več. "Nekako moram igralcem dopovedati, da morajo ostati zbrani kljub temu, da smo vodilno moštvo. Osredotočeni morajo biti prav na vsako tekmo," je bil jasen Rivers, ki se še kako dobro zaveda pomembnosti domačega igrišča v končnici: "Miami je z LeBronom letos močan kot še nikoli. Če v končnici ne bomo imeli prednosti domačega igrišča, lahko zaključimo zgodbo," še pravi Rivers.

Rakete so ob polčasu vodile za točko in za šest točk po treh četrtinah, v zadnji četrtini pa je prednost narasla že na 12 točk (106:94). Žarek upanja je za Boston posijal tri minute pred koncem tekme, ko je Paul Pierce s trojko gostitelje približal na štiri točke zaostanka. Boston je na domačem parketu izgubil tretjič v sezoni, zadnji poraz pa mu je prizadejala Oklahoma City, 19. novembra lani.

Pri Houstonu je kar sedem košarkarjev doseglo vsaj 10 točk, največ točk (24) jih je k zmagi prispeval Aaron Brooks. Pri poražencih sta Ray Allen in rezervist Marquis Daniels dosegla po 19 točk.

Liga NBA
Charlotte Bobcats : Memphis Grizzlies 96:82
Jackson 27, Augustin 18; Randolph 15, Gay 13

Boston Celtics : Houston Rockets 102:108
Allen in Daniels 19; Brooks 24, Lowry 17

Chicago Bulls : Detroit Pistons 95:82
Rose 29, Boozer 27; Prince 15, Daye 14

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.