Šport > Košarka
1 ogledov

Boston ne bo branil naslova

17-kratni prvak lige NBA Boston se poslavlja od končnice. Žurnal24 main
Los Angeles Lakers in Orlando Magic so zadnji udeleženci konferenčnih finalov končnice lige NBA. Prvaki iz Bostona in Houston so končali sezono.
Boston Celtics ne bodo branili šampionskega prstana lige NBA. V odločilni sedmi tekmi za uvrstitev v finale na Vzhodu so bili pred domačimi navijači slabši od Orlanda. Pri Magicih je blestel Turek Hedo Turkoglu, ki je bil s 25 točkami in 12 podajami najzaslužnejši za prepričljivo zmago s 101:82.

Prvi zvezdnik Orlanda Dwight Howard, ki je 12 točkam dodal 16 skokov in pet blokad, je po veliki zmagi dejal: "Ko se na igrišču zabavamo, takrat zmagujemo. Za nas ni nobenih ovir. Zdaj smo drugačno moštvo. Naš cilj je osvojiti prvenstvo." Trener aktualnih prvakov Doc Rivers, ki ni mogel računati na poškodovanega Kevina Garnetta, je bil kratek. "Nismo imeli dovolj moči, da bi premagali zelo dober Orlando. Naše rezerve so skopnele tudi zaradi naporne serije sedmih srečanj proti Chicagu." Orlandu bo na zadnji stopnici pred velikim finalom nasproti stal Cleveland, prva tekma pa bo v sredo doma pri LeBronu Jamesu in druščini.

Tudi na Zahodu je o drugem finalistu odločala sedma tekma, več znanja pa so pokazali Los Angeles Lakers, ki so brez težav na krilih domačih navijačev odpravili Rakete iz Houstona z 89:70. Kljub točkovno slabi predstavi prvega zvezdnika Kobeja Bryanta, ki je dosegel 14 točk, zmaga ni bila v nobenem trenutku vprašljiva. Z 21 točkami in 18 skoki je blestel Španec Pau Gasol, ki so mu navijači v Staples Centru ob odhodu iz igre tri minute pred koncem namenili stoječe ovacije. Saša Vujačič je za Jezernike v 19 minutah dosegel devet točk in imel še tri skoke in dve podaji. "Nič vam ni treba skrbeti," je po porazu na šesti tekmi proti Houstonu dejal trener Phil Jackson in imel prav. "Odločala je obramba, ki je bila tokrat v nasprotju s 4. in 6. tekmo vrhunska. Najboljši smo bili, ko je bilo to potrebno. Čestital bi Houstonu za izjemne predstave," je bil po napredovanju v finale Zahoda vesel Kobe Bryant. Varovance Phila Jacksona, ki je v končnici dosegel že svojo 201. zmago, v konferenčnem finalu prva tekma čaka že v torek, ko v Los Angelesu gostuje Denver.

Liga NBA, konferenčni polfinale:


Boston Celtics : Orlando Magic 82:101 /3:4/
R. Allen 23, Pierce 16, Davis 13, Rondo 10; Turkoglu 25 in 12 as., Lewis 19, Pietrus 17, Alston 15, Howard 12 in 16 sk.

Los Angeles Lakers : Houston Rockets 89:70 /4:3/
Gasol 21 in 18 sk., Ariza 15, Bryant in Bynum po 14, Vujačič 9; Brooks 13, Scola 11, Wafer 10.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.