Šport > Košarka
13 ogledov

Boston pretepen in krvav iz LA

Butler Jordan Griffin Los Angeles Clippers Boston Celtics liga NBA Staples Cente EPA
Na eni od le dveh četrtkovih tekem v ligi NBA so Los Angeles Clippers visoko ugnali Boston Celtics in znova resno opozorili na svojo šampionsko kandidaturo (106:77). Na drugi tekmi je Oklahoma City Thunder po podaljšku premagala Dallas Mavericks (111:105). Dwight Howard bo po nasilnem prekršku plačal kazen, a ne bo suspendiran.

Los Angeles Clippers so proti Boston Celtics raztegnili svoj niz nepremagljivosti že na 15 tekem in postavili nov rekord franšize. S svojimi All-Star posamezniki, dobro pomočjo s klopi in izjemne obrambe so z izkupičkom 23-6 spet dokazali, da so resni kandidati v bitki za naslov.

Rezervista Matt Barnes (21 točk) in Jamal Crawford (17) sta bila tokrat odločilna pri tem, da so Clippers prišli do nove zmage, pri kateri se je med strelce v dvorani Staples Center vpisalo kar enajst domačih košarkarjev.

"Kar je posebnega pri naši ekipi je to, da nikomur ni mar, kdo dobi pohvale," je po tekmi razlagal organizator igre Chris Paul, ki je tokrat prispeval osem točk in enajst podaj. "V tem trenutku ima cel naš klub zmagovito miselnost in ne pričakujemo nič manj kot to."

Letelo na vse strani

Celtics so iz igre metali le 40-odstotno, zadnja četrtina (24:10) pa je še povišala že skoraj sramotno visok poraz. Kevin Garnett je pristavil 16 točk za Boston, ki je utrpel že peti poraz na zadnjih sedmih tekmah in najvišjega v letošnji sezoni.

Gostje, ki veljajo za eno čvrstejših ekip lige, so bili ob "nasilnih" Clippers nemočni. V večkrat grobi tekmi je letelo na vse strani, Paul Pierce pa je po trku s Chrisom Paulom moral zapustiti igrišče z okrvavljeno ustnico.

"Zelo verjamem v to, da ne gledam preveč naprej," je dodal trener domačih Vinny Del Negro. "Moramo biti profesionalni, moramo biti pripravljeni, moramo biti osredotočeni na to, kar želimo in kako bomo to dosegli."

Howard kaznovan s 35 tisoč dolarji

Dwight Howard, center košarkarske ekipe Los Angeles Lakers, bo moral plačati 35.000 dolarjev kazni. Severnoameriška košarkarska liga se je za ta korak odločila po ostrem in namernem prekršku nad Kennethom Fariedom, po katerem je bil Howard izključen v tretji četrtini dvoboja med ekipama Lakers in Denver Nuggets, na kateri so zmagali slednji. Howard se je ob tem izognil suspenzu.

Liga NBA, rezultata:

Oklahoma City Thunder : Dallas Mavericks 111:105* (21:29, 22:16, 30:36, 25:17, 13:7)
Durant 40 točk, Ibaka 19 in 17 skokov, Martin 18; Collison 32, Kaman 17

Los Angeles Clippers : Boston Celtics 106:77 (30:20, 30:27, 22:20, 24:10)
Barnes 21, Crawford 17, Griffin 15; Garnett 16, Pierce in Lee 12
* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.