Šport > Košarka
8 ogledov

Boston zadržal Orlando pri 56, povratek Rosa

Howard Boston Celtics Orlando Magic NBA Reuters
Granitna obramba Boston Celtics je Orlando Magic zadržala pri za floridski klub rekordno nizkih 56 točkah in zadetih metih, saj jih je skozi mrežico šlo zgolj šestnajst (87:56). Derrick Rose se je brez usmiljenja vrnil v postavo Chicago Bulls in prispeval 22 točk pri zmagi nad New Jersey Nets (110:95).

Paul Pierce in nekdanji košarkar Orlanda Brandon Bass sta si oba razdelila po 19 točk in s poškodbami oslabljene Boston Celtics ponesla prek Orlanda Magic, za nameček pa jih v ponedeljek zvečer zadržala pri rekordno nizkem številu točk (56) in zadetih košev (16) v zgodovini franšize. Trener domačih Doc Rivers je dobil, kar je iskal – granitno obrambo.

"Obrambno ne bi mogli igrati bolje," je povedal Rivers potem, ko je njegova ekipa izenačila svoj klubski rekord iz lanske sezone, ko so tudi Milwaukee Bucks zadržali pri enakem številu točk, najnižjem odkar so v ligi uvedli omejitev dolžine napada. "Pritisk na žogi ... In potem se je to preneslo na vse ostale. So izjemni strelci. Vse je moralo biti natančno in je tudi bilo," je še dodal Rivers. Zmaga Bostona ima še večjo težo, saj so do nje prišli brez Raya Allena, Rajona Ronda in treh rezervistev, tako da je bila klop zares oslabljena in kratka.

S pritiskom na organizacijo igre Orlanda sta se izkazala Avery Bradley in Sasha Pavlović, tako da je tudi Dwight Howard ostal pri "le" 18 točkah in 14 skokih. Howard je kljub vsemu še osem točk oddaljen od Nicka Andersona, da bi postal rekordni strelec v zgodovini kluba s Floride. V drugem polčasu ni zadel niti enega meta iz igre (0:6).

Derrick Rose je pri navijačih Chicago Bulls spet obudil fantastične spomine iz lanske sezone, potem ko se je po štirih tekmah odsotnosti vrnil v postavo bikov in takoj prevzel vajeti igre v svoje roke. Bulls so premagali New Jersey Nets, tako Rose kot Richard Hamilton pa sta dosegla 22 točk. "Bal sem se zabijati na ta način, ampak razen tega, ko sem ga (Derona Williamsa, op. a.) lovil okoli, nisem čutil ničesar," je dejal Rose.

Dragićevih 14 za zmago Houstona, Udrihove štiri za poraz Milwaukeeja

Moštvi slovenskih košarkarjev, Houston Rockets Gorana Dragića in Milwaukee Bucks Bena Udriha, sta bili ponoči različno uspešni. Houston je v gosteh premagal Minnesoto s 107:92, Milwaukee pa je doma klonil pred Atlanto z 92:97.

Dragić je k zmagi Houstona v 23 minutah prispeval 14 točk, po tri podaje in ukradene žoge in dva skoka. Najboljši strelec Houstona je bil Kevin Martin z 31 točkami, pri Minnesoti pa je blestel Kevin Love z 39 točkami (trojke 5:5) in 12 skoki.

V dresu Milwaukeeja je Udrih proti Atlanti igral le osem minut, v katerih je zbral štiri točke, dve podaji in skok. Med njegovimi soigralci je bil z 21 točkami najboljši Brandon Jennings, pri gostih pa je Joe Johnson dosegel 28 točk.

Liga NBA, rezultati:

Milwaukee Bucks : Atlanta Hawks 92:97
Jennings 21 točk in 11 asistenc, Dunleavy 17, ... Udrih 4 tč., 2 as. in 1 sk. v 8 minutah; Johnson 28, J. Johnson 19 tč, 13 sk.

Minnesota Timberwolves : Houston Rockets 92:107
Love 39, 12 sk., Ridnour 17; Martin 31, Lowry 16, 10 sk. in 10 as., ... Dragić 14 tč., 3 as., 3 ukr. in 2 sk. v 23 minutah

Philadelphia 76ers : Washington Wizards 103:83
Boston Celtics : Orlando Magic 87:56
Chicago Bulls : New Jersey Nets 110:95
New Orleans Hornets : San Antonio Spurs 102:14
Oklahoma City : Detroit Pistons 99:79
Dallas Mavericks : Phoenix Suns 93:87
Portland Trail Blazers : Sacramento Kings 101:89
Golden State Warriors : Memphis Grizzlies 90:91

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.