Šport > Košarka
18 ogledov

Bostonu zaključna žoga za finale

Paul Pierce in ostali Kelti stopajo po poti iz leta 2008, ko so postali prvaki.
1/13
Žurnal24 main
Moštvo Boston Celtics je z zmago s 94:71 proti Orlandu v finalu vzhodne konference povedlo že s 3:0. Četrta tekma moštvi čaka v ponedeljek, ko imajo Kelti na doma prvo zaključno žogo za finale.

"Igrajo trdo, igrajo moštveno, igrajo kot ekipa, ki želi osvojiti prvenstvo,“ je nasprotnike pohvalil Orlandov center Dwight Howard. Pri Bostonu je kar šest igralcev doseglo dvojne številke, kar zadeva točke. Glen Davis, ki je srečanje začel na klopi, je prednjačil s 17 točkami, Paul Pierce jih je dodal 15, Ray Allen pa 14. Jameer Nelson in Vince Carter sta bila najboljša "magična“ strelca s po 15 točkami. Pierce, MVP finala pred dvema letoma, je dejal: "Domov smo prišli po dve zmagi. Izjemno smo motivirani. To se čuti. Vemo, kako igrati za naslov in ga osvojiti."

"To je nesebična košarka,“ je zmago svoje ekipe pospremil trener Doc Rivers: "Vseskozi se pogovarjamo, kako žogo pripeljati do igralca, ki je prost.“ Prvaki iz leta 2008, ki upajo na podoben dosežek, so blesteli tudi v obrambi, ki je Orlando prisilila v 37-odstotni met, kar je najmanj v seriji. Boston je povedel s 7:0 in do konca prve četrtine vodil za 15 točk, do konca tretje pa že kar za 28. "To je bila verjetno ena od najbolj trdih obramb, kar sem jih videl v svoji karieri,“ je novinarjem zaupal Ray Allen.

Liga NBA, finale vzhodne konference:

Boston Celtics : Orlando Magic 94:71
Davis 17, 6 sk., Pierce 15, 9 sk., Allen 14; Carter in Nelson po 15

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.