Šport > Košarka
9 ogledov

Boykins prihaja v Bologno

Earl Boykins bo po množici ekip NBA zaigral tudi za evropsko moštvo. Odslej bo n Žurnal24 main
Izkušeni igralec v NBA Earl Boykins se seli v Evropo. S 3,5 milijona letne plače bo v naslednji sezoni najbolje plačan igralec v Italiji. Eksodus v smeri Evrope se torej še nadaljuje.

Ameriški košarkar Earl Boykins, ki si je doslej služil kruh v elitni druščini poklicnih igralcev v NBA, je podpisal enoletno pogodbo z italijansko ekipo Virtus Bologna. Dvaintridesetletni Američan naj bi za svoje igranje prejel 3,5 milijona evrov, s čimer bo najbolje plačan igralec v Italiji v sezoni 2008/09. Boykins je v NBA igral zadnjih deset let, v povprečju pa je na tekmo dosegal 9,4 točke. Nazadnje je igral za ekipo Charlotte Bobcats, pred tem pa ga je bilo mogoče videti tudi v dresu ekip New Jersey Nets, Cleveland Cavaliers, Orlando Magic, Los Angeles Clippers, Golden State Warriors, Denver Nuggets in Milwaukee Bucks.

 

Preberite še ...

Konec za NBA? Dajte no?
Nova era evropske košarke

Čez lužo se je pod obroče na igrišča stare celine do zdaj odpravilo že kar nekaj košarkarjev NBA. Bolje plačano delo in seveda manj potovanj sta vsekakor razloga, da so igralci pripravljeni zapustiti nekoč sanjsko ligo NBA. Skrb vzbuja le dejstvo, da klubi, ki so se pred leti že opekli, znova razmetavajo z denarjem. Da le ne bomo, potem ko se konča romanje iz ZDA, priča še odhodu nekaterih klubov, a tokrat v bankrot in v pozabo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.