Šport > Košarka
24 ogledov

Branilci naslova le met od poraza

Myles Turner, Kevin Love Profimedias
Branilci naslova prvakov lige NBA so obrambo naslova v letošnji končnici prvenstva začeli z zmago.

Moštvo Cleveland Cavaliers je na prvi tekmi prvega kroga končnice pod domačima obročema premagalo moštvo Indiana Pacers z izidom 109:108 ter v seriji na štiri zmage povedlo z 1:0.

Prvi zvezdnik konjenikov LeBron James je k zmagiprispeval 32 točk in 13 podaj. Pri Indiani je bil najbolje razpoložen Paul George z 29 točkami. George je zadel tudi zadnji koš na tekmi, trojko, s katero je Indiana 40 sekund pred koncem znižala na 108:109, kar pa ni bilo dovolj za preobrat. CJ Miles je tik pred zvokom sirene zgrešil koš za zmago.

Kanadska ekipa Toronto Raptors, ki prav tako nastopa v vzhodni konferenci, ni najbolje začela boja za šampionske prstane. Plenilci niso izkoristili prednosti domače dvorane in so proti Milwaukee Bucks izgubili s 83:97.

Tudi na Zahodu so domači imeli polovičen uspeh. Košarkarji San Antonio Spurs so s 111:82 premagali Memphis Grizzlies za prvo zmago v letošnji končnici. Kawhi Leonard je za ostroge izenačil svoj najboljši dosežek na tekmah, odigranih v končnicah, dosegel je 32 točk.

Ekipa Los Angeles Clippers pa je doživela poraz pod domačima obročema. Moštvo Utah Jazz je bilo boljše s 97:95.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.