Šport > Košarka
3 ogledov

Branilci proti centrom

Memi Bečirović Žurnal24 main
Na Polzeli se bosta za prvo lovoriko v novi sezoni v sredo udarila Helios in Union Olimpija. Zaradi poškodb v obeh taborih moštvi krojijo zdravniki.
Helios in Olimpija sta se pomerila že v ponedeljek. Na pripravljalnem turnirju v Kranjski Gori so v tekmi za tretje mesto z 99:84 zmagali zmaji. Tako državni prvaki iz Domžal kot podprvaki iz Tivolija se ubadajo s poškodbami. Pri Heliosu zelo pogrešajo košarkarje na zunanjih položajih. “Že 14 dni nas pestijo poškodbe. Danes zagotovo ne bo igral Robert Troha, ki je staknil vnetje mišice. Rahle poškodbe imajo tudi Krejić, Zagorc in Moro, Mihalič in Zalokar pa sta se komaj dobro vrnila k treningom,” je dejal direktor Heliosa Lado Gorjan in pristavil: “Za nas je pomembnejša prva tekma lige NLB v torek. Po eni strani menim, da je ta superpokal malce smešen. Konec koncev smo tako državni kot pokalni prvaki. Poleg tega pa v drugem kolu lige NLB spet igramo z Olimpijo, tako da bomo v desetih dneh odigrali tri tekme.”

Trener Olimpije Memi Bečirović ima branilcev v moštvu dovolj, primanjkuje pa mu visokih igralcev. Po odhodu Jeffa Gravesa in poškodbi Mirze Begića mu je ostal le Miha Zupan. Nocoj bo lahko preizkusil Američana Chrisa Bookerja. “Zelo si želimo prve lovorike, bo pa tekma nedvomno težja kot tista v nedeljo. Ali je superpokal potreben? Tudi v drugih državah sezone začenjajo z njim, in če neko moštvo zmaga tako v prvenstvu kot v pokalu, potem se pač pomeri z drugouvrščenim,” je dejal Bečirović, ki bo v prihodnjih dneh morda dobil še enega visokega igralca. Klub se namreč pogovarja s Srbom Ratkom Vardo, ki je nekoč že igral za ljubljansko moštvo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.