Šport > Košarka
1793 ogledov

Brat NBA zvezdnika aretiran na Kitajskem

lonzo ball
Na Kitajskem so aretirali tri mlade košarkarje, med njimi tudi brata novinca pri Los Angeles Lakers Lonza Balla.

Kitajske oblasti so zaradi domnevne kraje aretirale tri mlade košarkarje z univerze UCLA. Med njimi je tudi LiAngelo Ball, brat drugega izbora letošnjega drafta v ligi NBA Lonza Balla, ki v dresu Los Angeles Lakers v povprečju dosega 8,8 točke, 6,4 skoka in 6,9 podaje na tekmo.

Poleg Balla sta se za zapahi znašla še Cody Riley in Jalen Hill. Vsi trije so obtoženi kraje v trgovini prestižne znamke Louis Vuitton v bližini njihovega hotela v Hangzhouju.

Po poročanju ameriških medijev so košarkarje po plačilu varščine spustili na prostost, vendar do konca sodnega postopka ne smejo zapustiti mesta. Ostali člani moštva so odpotovali v Šanghaj, kjer se bosta v petek pomerili ekipi UCLA in Georgia Tech.

Po poročanju ESPN-a je v hotel prispelo 20 policistov, ki so zaslišali košarkarje obeh ekip. "Vrag je odnesel šalo, fantje so bili prestrašeni," piše ameriški spletni portal.

Košarkarje so zasliševali več ur, v tem času se niso smeli pogovarjati s trenerji. Na koncu so tri odpeljali na policijsko postajo.

Ballova družina je že odpotovala na Kitajsko, Lonzo z bratom še ni imel kontakta. "Ne, nisem se pogovarjal z nikomer. Vem, da na Kitajskem urejajo stvari. Pogovorili se bomo, ko se vrnejo," je po sredinem treningu dejal član LA Lakers.

Kitajska je praviloma napopustljiva do tujcev, ki kršijo zakone v njihovi državi. Košarkarjem grozi zaporna kazen od treh do deset let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice