Šport > Košarka
32 ogledov

Brata Gasol trenirata z Barço

Četrtfinale EP 2011 Slovenija-Španija EPA
Brata Marc in Pau Gasol bosta do konca lockouta v ligi NBA trenirala z Regal FC Barcelono, kjer igra tudi slovenski reprezentant Erazem Lorbek. Mlajši Gasol, Marc, je prvi trening z Blaugrano opravil že danes (v torek, op. a.), medtem ko naj bi se Pau moštvu Xavija Pascuala pridružil v četrtek, saj še vedno okreva po poškodbi gležnja. Ali obstaja tudi možnost prestopa?

Marc Gasol je preko Twitterja sporočil, da bo do nadaljnjega treniral s košarkarji Regal FC Barcelone. "Ponosen sem, da sem se vrnil domov in da lahko treniram z najboljšo ekipo Evrope," je zapisal mlajši Marc, košarkar Memphis Grizzlies. Španski mediji so takoj začeli špekulirati, da bi se lahko treningom Blaugrane še ta teden priključil tudi njegov slavnejši brat Pau, zvezdnik Los Angeles Lakers, kar sta kasneje potrdila tako klub, kot tudi Pau: "Navdušen sem, da se bom po toliko letih spet pridružil treningom kluba in treniral v Palau Blaugrani," je tako kot brat Marc zapisal na Twitterju.

Pau je v intervjuju za barcelonski radio RAC1 pred časom sicer poudaril, da bi se katerikoli evropski ekipi pridružil le v primeru, da bi lockout trajal celo sezono: "Barça bi bila prva možnost, ki bi jo preučil, toda ne vem, če bo ta možnost obstajala. Všeč bi mi bilo, saj je to klub, kjer sem se izoblikoval kot igralec, moj dom in najboljša ekipa v Evropi ta hip." Z Barcelono in Erazmom Lorbkom se bo v skupini D letošnje Evrolige pomerila tudi Union Olimpija. Z ali brez obeh slavnih bratov?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.