Šport > Košarka
19 ogledov

Brez dogovora v NBA, odpadli še 102 tekmi

David Stern NBA Reuters
Potem ko so bili zelo optimistični tako lastniki klubov severnoameriške košarkarske lige NBA kot sindikat igralcev, da bodo po dolgotrajnih pogajanjih le končali "lockout" in dosegli dogovor, je vse padlo v vodo. Po petih urah pogajanj za zaprtimi vrati je komisar lige David Stern odpovedal še vse preostale tekme do konca novembra.

Ko je že vse kazalo, da bosta sprti strani le dosegli dogovor in po skoraj petih mesecih končali lockout, t.i. prekinitev vseh dejavnosti, se je zgodil najbolj črn scenarij. Stern je namreč odpovedal še preostalih 16 igralnih novembrskih dni v sezoni 2011/12. "Zdaj ni več mogoče, niti ni pametno, da bi odigrali popolno sezono," je ob tem dejal komisar lige David Stern.

Devetinšestdesetletnik je 10. oktobra odpovedal uvodnih 100 tekem nove sezone med 1. in 14. novembrom, danes po treh dneh neuspešnih pogajanj pa še vse preostale (102) do konca meseca. Košarkarji vztrajajo, da na manj kot 52,5 odstotka letnih prihodkov v višini 4,3 milijarde evrov ne bodo pristali. Prav distribucija tega zneska je glavni kamen spotike v pogajanjih med igralci in lastniki klubov.

Prekinitev dejavnosti oziroma lockout so imeli v NBA nazadnje v sezoni 1998/99; takrat so po dolgih pogajanjih na igrišča stopili šele februarja, košarkarji pa so v rednem delu odigrali le 50 tekem.

Sprti strani za zdaj nista določili niti datuma za nadaljnja pogajanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.