Šport > Košarka
20 ogledov

"Brez ukrepov bo klub ugasnil"

Samo Saniju Bečiroviću je Olimpija dolgovala več kot 150 tisoč evrov. (Foto: Anž Žurnal24 main
Slovenski reprezentant Sani Bečirović se je odločil, da zaradi neizplačevanja obveznosti Union Olimpijo prijavi Fibi. "Videti je, da je to edini način, da pridobiš denar," pravi Sani.
Ura že močno tiktaka
Registracija. Ljubljančanom zmanjkuje časa, saj imajo 9. oktobra na sporedu prvo tekmo v ligi NLB proti Igokei, do takrat pa morajo imeti že registriranih vsaj deset igralcev. Za zdaj jih je takih le sedem. Bliža se tudi začetek evroligaške sezone. Ta se bo začela 20. oktobra. Direktor Janez Rajgelj je glede registracij že nekaj časa brez komentarja.

Zaradi neizplačevanja obveznosti ste Fibi prijavili Union Olimpijo.
Da. Menim, da kar veliko igralcev, ki so lani igrali v klubu, toži Olimpijo. Videti je, da je to edini način, da pridobiš denar. Sam sem pričakoval, da bodo imeli vodilni možje Olimpije vsaj toliko obraza za kakšen telefonski klic in povabilo na razgovor, a se to ni zgodilo. Verjetno je tožba edina pot.

Tudi novi direktor Janez Rajgelj vas ni poklical?
Videla sva se le enkrat. Tisto, kar mi je dejal, mi je dejal. To bom obdržal zase. Nisem pa prejel nobenega sporočila, da so v klubu pripravljeni na dogovor.

Koliko vam dolgujejo?
O številkah niti pod razno ne želim govoriti. V medijih sem že bil predstavljen, kot da sem jaz Olimpijo spravil v težave in da sem imel izjemno visoko plačo. O tem mi je nesmiselno govoriti. Rad bi le dobil tisto, kar sem pošteno oddelal v ljubljanskem dresu.

So za vas te zadeve še bolj mučne, ker ste podobno že doživljali v Kinderju iz Bologne?
Tako je. To agonijo sem že enkrat dal skozi in vem, kaj zdaj preživljata Vlado Ilievski in Sašo Ožbolt. Ni pošteno, ni prav. Vsi vemo, da če delavec v Muri osem mesecev ne dobi plače, se zgodi narodni škandal. Verjetno tudi ni prav, če Sašo dve leti igra zastonj. Obveznosti do upnikov se preprosto morajo poravnati, med njimi pa sem tudi jaz. Nato pa naj se gredo naprej Olimpijo.

O številkah niti pod razno ne želim govoriti.
Sani Bečirović

Do katerega roka je treba poravnati dolg?
Te informacije nimam. Verjetno morajo najprej rešiti zadevo z Ilievskim in Ožboltom, nato pa še vse drugo. Te reči se morajo odviti zelo hitro, saj je Olimpija že v procesu in je dobila prepoved registracije novih igralcev. Če je v interesu države in mesta, da se v Ljubljani igra košarka, potem je zadnji čas za ukrepanje. Če ne, lahko klub ugasne.

Kako je z vašim iskanjem novega kluba?

Nič ni novega. Moj status je še vedno povsem enak. Za zdaj nimam konkretnih ponudb.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.