Šport > Košarka
8 ogledov

Brez zdrah v Tivoliju

Košarkarji Uniona Olimpije si znova želijo na sklepni turnir. Žurnal24 main
Union Olimpija bo v četrtek ob 20.30 (prenos na TVS 2) v šestem kolu Evrolige gostovala v Bologni, košarkarsko javnost pa vse bolj zanima, kakšna bo prihodnost kluba.

Tekma z Virtusom bo zelo pomembna. Iz več vidikov. Z zmago bi zmaji prekinili črni niz štirih porazov in si povečali možnosti za uvrstitev v drugi del tekmovanja, gostitelje pa bi v igri držala zgolj še teorija. Pot do uspeha bo sicer težka. Pred dnevi je moštvo zapustil Američan Luke Anderson, v Bologno pa ni odpotoval poškodovani Mirza Begić. Razveseljivo je, da bo popolnoma nared kapetan Marko Milič.


Janez Rajgelj je zanikal, da se s trenerjem Bečirovićem ne razumeta. © Boštjan Tacol

 
Virtus je v podobnem položaju kot Olimpija . Nima kolektivne igre, krizo pa je še poglobil zadnji poraz v domačem prvenstvu, ko je s 70:89 izgubil v gosteh pri Premiati Montegranaru. Zmaga bi prišla prav tudi zaradi govoric, ki so se začele širiti okrog tivolskega kluba, češ da naj bi se trener Memi Bečirović želel rešiti nekaterih igralcev, a se s tem ne strinja direktor Janez Rajgelj . “S trenerjem Bečirovićem povsem dobro sodelujeva. Seveda so želje po menjavah igralcev toliko večje po porazih, a se velja spomniti, da so bili po zmagah nad Olympiacosom in CSKA s to isto ekipo vsi zadovoljni. Nikakor ne držijo govorice, da se z Memijem ne strinjava v tem, kateri igralci bi morali oditi in kateri ne. Ne deliva jih na tiste, ki sem jih pripeljal jaz, in na tiste, ki jih je on. Oba sva se strinjala pri vsakem prihodu. Dejstvo pa je, da denarja za velike menjave v moštvu ni,” je včeraj dejal Rajgelj in opozoril na še eno nepravilnost v medijih: “Pojavili so se zapisi, da imajo vsi igralci v pogodbah varovalke. To ni res. Imata jo samo Booker in Anderson, ki pa je že odšel.” Njegove besede je potrdil tudi Bečirović: “Vsi smo v istem čolnu. Seveda sem se strinjal s tem, kateri igralci bodo v ekipi. Z direktorjem dobro sodelujeva.”


Olimpija proti Virtusu potrebuje zmago. © Sportnet

 
Sagadin zanika vrnitev
Spletna stran www.24ur.com je včeraj zapisala, da naj bi predsednik slovenskih prvakov Jure Jež skupaj s predstavniki glavnih klubskih pokroviteljev že nekaj časa previdno iskal zamenjavo za Rajglja, v igri za prihod v ljubljanski klub na mesto športnega direktorja pa se je omenjalo ime nekdanjega trenerja zmajčkov Zmaga Sagadina . Ta je trenutno v tujini, za Žurnal24 pa je včeraj povedal naslednje: "Nič ne vem o tem. Te informacije nikakor ne držijo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.