Šport > Košarka
6 ogledov

Brez želje ne bo šlo

Marko Milič (številka 12) bo svojim soigralcem lahko priskočil na pomoč. Žurnal24 main
Slovenski podprvaki so v krizi. Po štirih zaporednih porazih košarkarje Olimpije v četrtek čaka nova evropska preizkušnja. Zmaji se bodo pomerili z Virtusom iz Bologne.
 

Kdaj Gorenc in Ožbolt?

"Boris mora na polno oddelati vsaj deset treningov. Upam, da bo čimprej zaigral tudi na tekmi. Za Ožbolta sem pričakoval, da se bo že pridružil treningom. Verjamem, da bo uvidel, da je bolje zanj, če trenira z ekipo kot sam,“ je dejal trener Memi Bečirović.

Virtus je daleč od nekdanje slave. V Evroligi je zmagal le enkrat in kar štirikrat izgubil, zaradi česar se je tudi v Bologni oglasil alarm. “Pričakujem težko tekmo. Virtus ima podobne težave kot mi. Smo v krizi, ki pa je psihološke narave. Dokazali smo namreč, da znamo igrati. V prejšnjih dneh smo imeli več sestankov kot treningov. Opravičil ni več. Utrujenost ne sme biti izgovor. Na prvem mestu je želja, na drugem taktika. Če ni prve, potem se nima smisla ukvarjati z drugo. Zavedamo se priložnosti. Pred nami je prva zaključna žogica za vstop med 16 najboljših," je na novinarski konferenci dejal trener Olimpije Memi Bečirović .


Memi Bečirović upa, da bodo njegovi varovanci prebrodili krizo. © Saša Despot

 
Kapetan bo igral
Po besedah Saše Dončića je vzdušje v garderobi enako kot po zmagah nad Olympiacosom in CSKA . Razveseljiva novica je, da bo v Bologni igral kapetan Marko Milič , ki si je proti Partizanu zvil gleženj, pod vprašajem pa je nastop centra Mirze Begića. Tudi Boris Gorenc še ne bo kandidiral za zeleno-beli dres, prav tako pa trener Bečirović še ne ve, kdaj se bo ekipi pridružil Sašo Ožbolt : “Pričakoval sem ga že na treningih, a ga ni. Verjamem, da bo spoznal, da je laže trenirati z ekipo kot sam.” Vprašanju o kadrovskih spremembah se je trener spretno izognil, zato pa je o naslednjem tekmecu v evroligaški skupini A dejal: “Virtus ima odlične posameznike, a nima neke kolektivne igre. Nevaren je na zunanjih položajih. Kaj je recept za zmago? Dobra igra v obrambi in nadzorovana v napadu.” Dončić je optimist: “Težava je v naših glavah. Verjamem, da bomo v četrtek začeli nov zmagovalni niz.”
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.