Šport > Košarka
27 ogledov

Brezcu poravnali zlomljen nos

Primoz Primo%C5%BE Brezec Žurnal24 main
19. 8. ni bil dan, ki bi ga ljubitelji košarke v Atenah imeli v najlepšem spominu. A v slovenskem taboru si ga ne bodo zapomnili zgolj po pretepu Srbov in Grkov, temveč tudi po zlomu Brezčevega nosa.

Turnir Akropolis se je za slovensko reprezentanco, ki je na zadnji tekmi slavila zmago proti Kanadi, končal uspešno, neuspešno pa za Primoža Brezca, ki si je na istem dvoboju zlomil nos.

Prvo slovensko ime pod košem, ki so mu sicer zdravniki svetovali počitek, bo po lastni odločitvi treniral že v Kranjski Gori, saj naj bi imel zelo veliko željo nositi dres slovenske reprezentance tudi v Turčiji.

Slovenska reprezentanca ima v petek prost dan, že v soboto pa se bo četa Memija Bečirovića zbrala v Kranjski Gori, kjer bo ostala do torka.

Dober teden pred začetkom prvenstva pa je reprezentančni zdravnik dr. Slobodan Macura optimističen."Primož Brezec je na tekmi proti Kanadi utrpel zlom nosne kosti s premikom, ki smo jo hitro po vrnitvi v Ljubljano v kliničnem centru naravnali. Vsi skupaj smo optimistični, da bo Brezec lahko nastopil na svetovnem prvenstvu."

Primož Brezec je kljub dvojnem zlomu nosa vseeno željan igre in treningov. "Takoj po pristanku letala iz Aten sem se podal na urgenco, kjer so zdravniki ugotovili, da imam dvojni zlom nosa, ki so mi ga tudi poravnali. Težava je v tem, da sem bil zaradi nosu že dvakrat na operaciji in zato so mi svetovali dva do štiri tedne mirovanja, a bom na lastno odgovornost treniral že jutri v Kranjski Gori. Iskreno si namreč želim nastopiti na svetovnem prvenstvu in tam Sloveniji pomagati do odlične uvrstitve. Za zdaj pa bi se rad zahvalil vsem zaposlenim na urgenci in kliničnem centru, predvsem pa dr. Robertu Mulhu in dr. Petru Puklu za izredno prijaznost in hitro operacijo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.