Šport > Košarka
26 ogledov

Brezec: "Možnosti prestopa v Miami ni"

S Primožem Brezcem smo govorili na pripravah na Rogli. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
"Dobro delamo, vzdušje je odlično," je priprave na Rogli pospremil Primož Brezec, ki še vedno išče klub. K LeBronu Jamesu v Miami Heate ne bo prestopil. "Možnosti prestopa v Miami ni."

Ne glede na njihovo odsotnost menim, da je reprezentanca dovolj dobra, da izpolnimo cilj – uvrstitev v drugi krog.
Primož Brezec
Primož, manjka precej krilnih centrov …
Matjaž Smodiš tudi lani ni igral zaradi poškodbe. Gotovo se nam bo poznala odsotnost Erazma Lorbka, ki je bil eden najboljših igralcev evropskega prvenstva lani. Ostali bomo morali dati večji prispevek. Ne glede na njihovo odsotnost menim, da je reprezentanca dovolj dobra, da izpolnimo cilj – uvrstitev v drugi krog. Menim, da lahko storimo tudi korak dalje in se prebijemo v četrtfinale.

Kako bi komentirali skupino?
Dobra je. Američani in Brazilci so favoriti. ZDA ne glede na to, v kakšni zasedbi bodo prišli. Brazilija pa bo v najmočnejši postavi: s Splitterjem, Varejaom, Barboso. Dobra stran tega je, da se jim bomo izognili v osmini finala in četrtfinalu.

Je kaj novega glede vašega kluba?
Prost igralec sem, vse možnosti so odprte – tako NBA kot Evropa. Želje so odvisne od več dejavnikov: kluba, kdo bo igral na mojem položaju … Tudi če bom dobil pogodbo v NBA, ne bom silil z glavo skozi zid. Še ene sezone neigranja si ne morem privoščiti.

Sani Bečirović nam je na Rogli pojasnil, zakaj nima pri svojem očetu, selektorju košarkarske reprezentance Memiju, nobenih popustov. Preberite v intervjuju, video pa prinaša zanimivo dogajanje s priprav.

Kako je s ponudbami?
Nekaj jih je, a bi rad še malo počakal in izbral najboljšo.

Omenjalo se je Miami …
… ki je bil vzet iz konteksta. Dejal sem, da se v ZDA pogovarjam z vsemi moštvi. Gotovo je bil Miami ena od želja. Vendar vem, da so podpisali z Zydrunasom Ilgauskasom in Udonisom Haslemom, dogovarjajo se z Juanom Howardom, tako da možnosti prestopa v Miami ni.

Ostali klubi?
Ne vem, moj zastopnik se pogovarja z vsemi klubi. Gotovo ne bom silil nekam, kjer imajo že dobo popolnjeno zasedbo na mojem položaju.

V Evropi vas zanima Evroliga?
Prisluhnil bom vsaki ponudbi in si ogledal, kako ima klub sestavljeno ekipo in kje igra. Potem se bom odločil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.