Šport > Košarka
21 ogledov

Brezec na poti v evroligaša

Primož Brezec bo morda napolnil kovčke in odpotoval z juga Rusije. (Foto: Lojze Žurnal24 main
Slovenski košarkarski reprezentant Primož Brezec bo morda zamenjal klub. Njegove odlične igre v Samari so po podatkih iz Rusije premamile evroligaški klub iz moskovskega predmestja Himki.
Brezec se je sicer na svojem Twitter profilu pritoževal nad strupenim ruskim mrazom – tudi do - 44 stopinj. Ob potovanju v Moskvo se mu je -13 zdelo kot poletje!

Slovenski center Primož Brezec, ki trenutno nastopa za ruski klub Krasnye Krylja iz Samare, bo morda zamenjal klub. Zanj se namreč zanima Evroligaš Himki iz predmestja Moskve, kjer naj bi Breza zamenjal Benjamina Ezeja, poroča Championat.ru.

V moskovskem klubu Brezčevega prestopa niso želeli komentirati, iz Samare pa so sporočili, da uradnih pogovorov (še) ni. Brezec je sicer naravnost blestel v rednem delu Eurocupa, druge lige evropske košarke. Bil je najboljši strelec (20,8) in skakalec (9,7) svojega moštva. Himki je v letošnji evroligaški sezoni po štirih zmagah osvojil peto mesto v skupini A, kjer je nastopal z Maccabijem, Cajo, Žalgirisom, Partizanom in Prokomom, ter se tako ni prebil v Top 16.

Za Himki nastopa kar nekaj znanih košarkarskih imen, denimo Zoran Planinić, Krešimir Lončar, Raul Lopez, Aleksej Savrašenko ...

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.