Šport > Košarka
27 ogledov

Brezec: "Nisem se zapustil"

Primož Brezec zatrjuje, da se ni zapustil, in komaj čaka na SP v Turčiji. (Foto: Žurnal24 main
Primož Brezec v drugem delu intervjuja trdi, da je kljub majhni minutaži dobro pripravljen za reprezentanco. "Nisem se zapustil." V finalu lige NBA pa stavi na: "Mislim, da bo 4:2 za Lakers."

Primož Brezec je v prvem delu intervjuja za Žurnal24 spregovoril o pravkar končani sezoni, s katero ne more biti zadovoljen. Kje bo igral naslednjo, pa še ne ve. Zdaj objavljamo še drugi del pogovora, v katerem smo s slovenskim centrom klepetali o reprezentanci in finalu v ligi NBA.

Verjamem, da bo kot lani, ko smo igrali ekipno košarko – vsi za enega, eden za vse. Želimo si narediti korak naprej torej vsaj osmina finala.
Primož Brezec
Primož, poleti sledi SP. Navijači slovenske reprezentance so kar malo v skrbeh. Erazem Lorbek je odpovedal nastop, Matjaž Smodiš je zaradi poškodbe izpustil večji del sezone, vi ste igrali zelo malo … Je to res razlog za skrb?
Po eni strani je lahko razlog za skrb, po drugi strani pa bo to dodatna motivacija za nas. Erazem je odpovedal, Matjaž je bil poškodovan, jaz sem igral malo, tudi Boštjan ne igra veliko pri Efesu, tudi Lakovič nima vidnejše vloge v Barceloni. Edina, ki sta več igrala, sta Gogi v Phoenixu, a je tudi vprašljiv za nastop, in Beno, ki pa bo igral. Upam, da bo to res dodaten motiv za nas. Verjamem, da bo kot lani, ko smo igrali ekipno košarko – vsi za enega, eden za vse. Želimo si narediti korak naprej – torej vsaj osmina finala.

Lahko rečete, da ste kljub temu, da ste letos malo igrali, dobro pripravljeni?
Ja, lahko rečem. Nisem se zapustil. Treniral sem individualno, veliko sem bil v fitnesu. Od oktobra sem izgubil 10 kilogramov.

Tudi druge reprezentance ne bodo v polni postavi: ne bo Boguta, Gasola, Parkerja, Ginobilija, morda tudi Howarda, Jamesa …
Ja, res je veliko odpovedi. Igralci so po napornih sezonah utrujeni. Omenjeni igralci nimajo več 20 let. Pride do izrabljenega materiala. Treba jih je razumeti. Za vse je to lahko plus ali minus. V naši skupini bodo sicer Brazilci v polni postavi – in z Varejaom in Barboso. Gotovo bo zanimivo prvenstvo. Ne smemo se ozirati na odpovedi, ampak le poskrbeti, da bomo sami odigrali najbolje.

Jaz bi dal prednost Lakersom. Predvsem zaradi domačega terena.
Primož Brezec
V NBA se je začel veliki finale med Lakers in Celtics. Na koga stavite vi?
Jaz bi dal prednost Lakersom. Predvsem zaradi domačega terena. Na zadnjih tekmah ima Boston nekaj težav s poškodbami – Davis, Perkins, Wallace. Jaz bi stavil na Lakers. Imajo tudi motiv več, saj jih je Boston pred dvema letoma premagal. Mislim, da bo 4:2 za Lakers. Vso sezono so tudi igrali bolj konstantno. Za Boston sem v rednem delu celo mislil, da bodo razpadli. Z Milwaukeejem smo jih na koncu dvakrat visoko premagali. Sezono so dobro začeli, a nato padli v krizo in imeli veliko poškodb – Pierce, Garnett, Ray Allen. Do končnice so se vsi pozdravili in začeli igrati košarko, s katero so pred dvema letoma osvojili prstan. Premagali so Cleveland in Orlando. Torej so še sposobni. Zagotovo bo zanimiv finale.

Sta v finalu pravi dve ekipi, ekipi, ki sta letos res najboljši, če vemo, da so imeli Cavaliers v rednem delu več zmag?
Ja, mislim, da so. Šteje se končnica. Ni odločila le ena žoga, Boston je Cleveland kar pošteno premagal. Povsem zasluženo so v finalu.

Kaj si mislite o LeBronu Jamesu? Bo ostal v Clevelandu ali ne?
Joj, ne vem. Težko je reči. Po eni strani bi prav gotovo rad ostal v Clevelandu. Spomnim se, ko sem igral prvo sezono v NBA, je bila dvorana v Clevelandu prazna, z njegovim prihodom pa je mesto zaživelo, dvorana je vselej razprodana, vedno je fenomenalno vzdušje. Če bo LeBron odšel, se lahko vrne v stanje izpred desetih let. Kar pa se njega tiče, je pa tako, da si vsak igralec želi igrati v New Yorku, Chicagu ali Los Angelesu, kjer je večje tržišče, večje zanimanje. Pred njim je težka, težka odločitev. Pa ne le zanj, tudi za druge proste igralce: Bosha, Johnsona … To poletje bo zanimivo.

Pred dvema letoma ste finale spremljali na ŠportTV. Boste mogoče tudi letos sedli za mikrofon?
Ja, mogoče bom res tekmo ali dve pomagal Robertu Kukavici, sicer pa bom spremljal doma po televiziji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.