Šport > Košarka
12 ogledov

Brezec: Počil mi je film

Primož Brezec Žurnal24 main
"Počil mi je film. Rekel sem, da grem domov v Evropo. Toronto ima preveč visokih igralcev," je bila prva reakcija košarkarja Primoža Brezca po selitvi iz Detroita v Toronto.
 

zurnal24.si je Primoža Brezca pred dobrim mesecem dni obiskal v Detroitu

Auburn Hills glasen kot Tivoli

V slačilnici Detroita s Primožem Brezcem

Kvalifikacije za OI brez Brezca

Žurnal24 na obisku pri Primožu Brezcu!

Slovenski center Primož Brezec se je uspešno predstavil v novem klubu. Na prvi tekmi v dresu Toronta je k zmagi nad New Yorkom prispeval 11 točk in pokazal predstavo, ki jo v ligi NBA že dolgo ni. Sežančan je moral v letošnji sezoni že drugič zamenjati okolje. Najprej so ga v začetku sezone iz Charlotta selili v Detroit , kjer pa v dobrih dveh mesecih ni dobil prave priložnosti. Po prvencu v dresu kanadskega moštva je Brezec spregovoril za zurnal24.si. Več v intervjuju.

Ste pričakovali, da boste tako dobro odigrali že na prvi tekmi?
Pričakoval sem, da bom igral nekaj minut. Da bom po enem treningu igral že v drugi četrtini, imel v tem obdobju več minut kot Chris Bosh, ki ima edini v moštvu Raptorsov zagotovljeno mesto v prvi peterki, nisem verjel. Dobro sem igral, imel stoodstotni met, zato me je tudi trener pustil v igri. Presenečen sem bil, ker sva pet ali šest minut igral skupaj z Nesterovičem, on na poziciji pet, jaz na štirici. Dobro sva sodelovala tako v obrambi kot v napadu, skupaj sva v tem času dosegla osem točk.

Menite, da vam bo prav evropska sredina v Torontu ustrezala?
Verjamem v to. Trener mi zaupa, jaz bom poskušal še naprej tako igrati, kot proti New Yorku. To bo odločalo o mojih minutah na parketu. Zaupam vase. V NBA-ju nisem več novinec, lahko bi celo rekel, da sem že veteran. Tri sezone sem tekme redno začenjal v prvi peterki. V Torontu bom imel prav gotovo drugačno vlogo, vendar zaupam vase.

Kaj so vam novi soigralci povedali po prvi tekmi?
Nič posebnega. Rekli so, da sem dobro igral, le tako naprej. Atmosfera je fenomenalna. V moštvu imamo veliko Evropejcev, vsi so nesebični. Imamo dva odlična organizatorja igre, Španca Joseja Calderona in T. J. Forda. Užitek je igrati s tako ekipo.


Primož Brezec se je upiral odhodu iz Detroita, a je kmalu spoznal, da bo imel v Torontu več priložnosti za dokazovanje. © Andrej Leban

 
Ste se že pogovarjali s trenerjem o vaši vlogi?
S trenerjem se še nisem pogovarjal. Z Raptorsi sem imel le en trening, moral sem se na hitro naučiti vse njihove akcije, ki pa so podobne kot pri Bobcatsih, zato večjih težav nisem imel. Trenerjem sem dejal, da potrebujem priložnost, da pokažem, kaj znam. Pri Torontu je tako, da razen Chrisa Bosha nihče nima zagotovljenih minut. Na treningu in tekmah se je treba dokazovati, tam se določa, kako dolgo boš v igri.

Z Nesterovičem pa sta najbrž že imela pogovor?
V bistvu sem jaz najprej poklical njega, saj je on nekaj vedel o mojem prestopu. S Torontom je čakal za letalo za New York, jaz pa nisem hotel biti zamenjan v Toronto. Rekel sem, da ne želim oditi, naj tega ne odobrijo. Nesteroviča sem kasneje vprašal, ali naj grem z njimi na gostovanje v New York ali ne. Rašo je rekel pridi, vse bo OK, in jaz sem privolil v odhod. Bilo pa je kar nekaj komplikacij.

 
 

Na koncu sem rekel, da ne grem, da grem domov. Pustim vam denar na mizi in grem v Evropo.

Primož Brezec

 
Bo med vama z Nesterovičem kaj rivalstva?
Zame je vsekakor dobro, da igrava skupaj. Pomagal mi bo pri adaptaciji. Skupaj sva igrala že v reprezentanci, že na prvi tekmi sva igrala skupaj, dobro sva sodelovala.

Ste bili šokirani, ko ste izvedeli, da vas pošiljajo v Toronto?
Grozno. Komaj sem se prilagodil ekipi in življenju v Detroitu. Mesec in pol smo skupaj tam živeli z ženo in hčerko, ki je ravno dobro začela hoditi v vrtec. Uredili smo si stanovanje, tako, da mi je kar malo počil film, ko sem izvedel, da moram oditi. Na koncu sem rekel, da ne grem, da grem domov. Pustim vam denar na mizi in grem v Evropo, sem jim dejal. Vprašal sem se, kaj bom počel v Torontu, ki ima že tako ali tako veliko število visokih košarkarjev. Kasneje sem se sprijaznil, pospravil stvari in se odpravil v Toronto, tja pripotoval ob pol štirih zjutraj in imel že zjutraj let za New York.

Ste po prvi tekmi spremenil svoje mnenje o Torontu?
Že na prvem treningu sem uredil misli. V New Yorku, ko sem bil v obleki na klopi, sem videl, da grem v pravo ekipo. Klub je odlično organiziran. Toronto je iz "luzerske“ ekipe zrasel v zmagovalno. Velike načrte imamo tudi v končnici. Lahko rečem, da se mentaliteta v klubu spreminja, veliko je evropskih igralcev, moštvo krasi ekipni duh. Boljše ne bi moglo biti.



Vseeno ste imeli v Detroitu priložnost osvojiti šampionski prstan.
Prav to mi je bilo ob odhodu najbolj žal. Imel bi veliko priložnost, da bi z Detroitom osvojil naslov prvaka lige NBA. Vendar sem pri tem želel sodelovati na parketu, ne na klopi. Če ne bi igral, zame prstan ne bi imel velikega pomena. V Torontu težko rečem, da pričakujem, da se bomo borili zanj. Menim pa, da bo ekipa čez nekaj let dozorela in bo tako izkušena, da se bo lahko potegovala za finale lige NBA.

 
 

Za igralca, ki še ni dobro vedel, kaj mora početi v moštvu, je odigral dobro tekmo. Zadovoljen sem tudi z njegovo igro v obrambi, v napadu je bil zelo aktiven, hkrati pa gre za pravega borca. Prav takega igralca, ki nas zna dvigniti smo potrebovali.

Sam Mitchell, trener Toronta

 
Zakaj menite, da v Detroitu niste dobili prave priložnosti?
Ne vem, verjetno tudi zato, ker nisem bil zraven od samega začetka. To bi moral povedati trener. Jaz mislim, da sem igral dobro, vendar pa Flip Saunders ni znan kot trener, ki rad eksperimentira in rotira igralce. Če bi lahko, bi on najraje igral s petimi igralci skozi celotno tekmo. Za mojo kariero je bilo boljše, da nadaljujem v Torontu.

Ste se imeli čas posloviti od soigralcev?
Ne. Od nikogar se nisem poslovil. Pred treningom so me poklicali v pisarno in mi dejali, da se selim v Toronto.

Kako so vas sprejeli navijači v Torontu?
V Torontu sem se zmeraj počutil dobro. Že kot član Charlotta sem v Kanadi vedno dobro igral. V Torontu me že poznajo in so me super sprejeli, sam pa se jim bom poskušal oddolžiti z dobrimi predstavami.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.